Гуртожитки у Львові: у місцевих вишах не вистачає місць для заселення студентів (відео)

Гуртожитки у Львові: у місцевих вишах не вистачає місць для заселення студентів (відео)
Невдовзі студенти львівських вишів повернуться до навчання у звичному форматі. Університети вже готові приймати спудеїв, втім з гуртожитками ситуація інша. Деяким вишам бракує місць у студмістечках.

Андрій - майбутній студент. Цьогоріч вступив на факультет цивільного будівництва та інженерії. Нині прийшов заселятися у гуртожиток. Каже: саме так можна відчути весь смак студентських років.

Надіюся, що буде офлайн навчання, щоб можна було познайомитися, щоб жити в гуртожитку, спілкуватися з різними людьми, щоб були знайомства у майбутньому, - зізнався абітурієнт Андрій.

І таких вступників, охочих мешкати у гуртожитках - чимало, а місць критично не вистачає, розповідає директор студмістечка "Львівської політехніки" Ігор Гельжинський. 

Місць у нас є зараз під 1 курс близько 2 тисяч, а студентів-першокурсників, які бажають проживати у гуртожитку є близько 2 з половиною тисяч. Ми будемо поселяти ті 2 тисячі людей, а тих 500 місць будемо шукати серед студентів 6 курсу. Очевидно, ці люди пишуть дипломи і їм не дуже потрібне житло. За рахунок чого ще будемо шукати місця – це рейтингова система поселення старших курсів. Діти, які краще вчаться, які заслужили, будуть проживати в гуртожитку, - повідомив директор студмістечка НУ "Львівська політехніка" Ігор Гельжинський.

Не краща ситуація і у студмістечку Франкового вишу. Тут щороку бракує близько 1500 тисячі місць. Втім, і тут знайшли вихід.

Університетом заключні договори на проживання з іншими вишами. Це сільськогосподарська академія, лісотехнічний, комерційна академія. Ми у них орендуємо місця і всі студенти, які не поміщаються на місця в гуртожитках нашого університету, ми пропонуємо місця в інших вузах, - наголосив директор студмістечка ЛНУ ім. Івана Франка Мирон Микита.

Додамо, що обидва виші облаштовують нові корпуси гуртожитків для студентів. Будівництво планують завершити вже через два роки. 

 

Читайте також
У Львові запрацював ще один пункт вакцинації : в ЛНУ від COVID-19 почали щепити студентів У Львові запрацював ще один пункт вакцинації : в ЛНУ від COVID-19 почали щепити студентів
Вакцинуватись можна у приміщенні географічного факультету на вулиці Дорошенка, однак змушувати студентів щепитись не будуть - це особисте бажання кожного.
Львівські ВНЗ у лідерах за кількістю поданих заяв на бюджетну форму навчання (відео) Львівські ВНЗ у лідерах за кількістю поданих заяв на бюджетну форму навчання (відео)
Найбільшу кількість заяв у Львівські університети вступники подають на комп’ютерні науки та англійську філологію.
"Платимо 9 тисяч гривень в місяць": у Львові студенти вийшли на протест через брак місць у гуртожитках "Платимо 9 тисяч гривень в місяць": у Львові студенти вийшли на протест через брак місць у гуртожитках
Студенти написали звернення до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.
Loading...
Load next