Паралімпійські ігри: фехтувальниця зі Львова здобула срібну нагороду (відео)

Паралімпійські ігри: фехтувальниця зі Львова здобула срібну нагороду (відео)
Перша медаль з Паралімпіади вже у Львові. Додому повернулась львівська фехтувальниця Наталія Морквич. Вона здобула срібну нагороду з фехтування на рапірі.

Ціла черга вишикувалась, щоб привітати Наталю Морквич та її тренерку Світлану Колеснікову зі сріблом Паралімпіади.

Наталочка в нас герой!

Але вона ще не повністю усвідомила своє срібло. Це перша медаль з Паралімпіади у кар'єрі Наталії Морквич, - сказала тренерка Наталії Світлана Колеснікова.

Сама ж спортсменка зазначає, що поки що не усвідомлює, що з нею сталося. 

От посплю один день другий і тоді вже усвідомлю,що це сталося.

В перший день змагань все ж таки я не отримала медалі. Хоча навіть більше на неї рохраховувала більше ніж на рапірі. І дуже сильно засмутилась.

З грузинкою, з якою я фехтувала, в 90% я в неї вигравала. І я була впевнена,що виграю цей бій, - говорить срібна призерка Паралімпійських ігор 2020 Наталія Морквич. 

 Президент Національного паралімпійського комітету України наголосив на тому, що українку засудив російський суддя. 

Наталя Морквич, була засуджена російським суддею. Це абсолютне переконання не тільки моє. У шаблі вона повинна була взяти медаль. І за комп'ютером випав російський суддя. І коли він її засуджував - суддівський корпус підходив до нього і казав: "Шо ти робиш?Це ж несправедливо". Це знищення нашої спортсменки, - заявив президент Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

Так, Наталя стала 5-ою у фехтуванні шаблею, на яку перед Паралімпіадою розраховувала найбільше. Спортсменка мала кілька днів, щоб зібратись перед змаганнями з рапіри, яку вважала складнішим видом.

Я не розраховувала вже на медаль. Просто зі спокійною душею, просто почала фехтувати, не знаю як це трапилось, але я дуже дуже щаслива, - зізнається призерка Паралімпійських ігор 2020

У боротьбі за золото Наталя перемогла у 5-ьох зустрічах на груповому етапі, у півфіналі успішно розібралась із італійкою та угоркою. У боротьбі за золото поступилась китаянці, але не засмутилась. Каже, трохи більше змагань та спарингів - і результат покращить.  Ще двоє львів'ян фехтували на Паралімпіаді. Чинний чемпіон Андрій Демчук став четвертим у командних та індивідуальних змаганнях з шаблі. Його колега також чемпіон та віцечемпіон минулої Паралімпіади Антон Дацко посів сьоме місце у особистому заліку фехтування на шпазі.

Дуже жаль за хлопців. Андрій програв за медаль за рахунку 15:14. Це дуже прикро, я знаю, які це відчуття. Але без поразок немає перемог. Я люблю цю фразу. Тому думаю кожен спортсмен має відчути поразку,щоб потім здобути перемогу, - зазначила Наталія Морквич.

У складі української команди було 9-ть фехтувальників. Вони здобули 4 срібла та 1 бронзу.

 

Читайте також
Українець Крипак здобув 5-те "золото" на Паралімпіаді-2020 Українець Крипак здобув 5-те "золото" на Паралімпіаді-2020
Максим Крипак побив український рекорд за кількістю титулів на Паралімпіадах та став найуспішнішим паралімпійцем в історії зібрної.
Український легкоатлет Цвєтов здобув "срібло" на Паралімпіаді-2020 Український легкоатлет Цвєтов здобув "срібло" на Паралімпіаді-2020
На Паралімпіаді у Токіо відбувся чоловічий фінал у бігу на дистанції 100 метрів у класі Т35. Українець майже зачепився за друге особисте "золото".
Овсій здобула Україні перше в історії "золото" Паралімпіади в метанні булави Овсій здобула Україні перше в історії "золото" Паралімпіади в метанні булави
Зоя Овсій – авторка 24 "золота" України на Паралімпіаді-2020. Спортсменка перемогла у метанні булави.
Loading...
Load next