Старікова здобула срібну нагороду на чемпіонаті Європи у кейріні

Старікова здобула срібну нагороду на чемпіонаті Європи у кейріні
Ця медаль стала єдиною для України на цьому чемпіонаті Європи у Швейцарії. Українська збірна посіла 12-те місце у командному заліку.

Українська велогонщиця Олена Старікова в останній день змагань у швейцарському Гренхемі принесла Україні медаль чемпіонату Європи. Олена стала другою у кейріні.

Срібна призерка Олімпіади-2020 з України вперше після головних змагань у житті спортсмена підійнялась на п'єдестал. Українка у кейріні поступилась лише німкені Леї Софі Фрідріх – 11.400.

Зазначимо, що кейрін - це гонка з прискоренням. Попереду велогонщиків слідує мотоцикл, який розганяє спортсменів. Однак обганяти його не можна. За 2,5 кола до фінішу мотоцикліст залишає трек. Після цього слідує швидкісний спринт у виконанні велогонщиків.

Старікова зупинилась за крок від п'єдесталу у спринті. У бронзових заїздах українка поступилась представниці Франції Матільде Грос.

Медаль Олени стала єдиною для України на цьому чемпіонаті Європи у Швейцарії. Вона дозволила "синьо-жовтим" посісти 12-те місце у командному заліку.

Нагадаємо, що на Олімпіаді-2020 Старікова стала другою у спринті, поступившись лише рекордсменці з Канади Келсі Мітчелл.

Читайте також
Паралімпійські ігри: фехтувальниця зі Львова здобула срібну нагороду (відео) Паралімпійські ігри: фехтувальниця зі Львова здобула срібну нагороду (відео)
Перша медаль з Паралімпіади вже у Львові. Додому повернулась львівська фехтувальниця Наталія Морквич. Вона здобула срібну нагороду з фехтування на рапірі.
Українська велосипедистка Старікова здобула "срібло" на Олімпіаді-2020 Українська велосипедистка Старікова здобула "срібло" на Олімпіаді-2020
Старікова здобуває чергову історичну нагороду для України. Це четверта медаль в історії країни на Олімпіадах у велоспорті.
Львівські велоспортсмени здобули на Чемпіонаті України 21 медаль (відео) Львівські велоспортсмени здобули на Чемпіонаті України 21 медаль (відео)
За 3 дні чемпіонату львів’янам вдалось здобути 21 медаль: 7 золотих, 9 срібних та 5 бронзових
Loading...
Load next