Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео)

Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео)
Уроки безпеки для школярів. Львівські вогнеборці спільно із поліціянтами навчають дітлахів правил поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Такі пізнавальні уроки відбудуться у всіх районах області.

Інтерактивні уроки. Впродовж наступного тижня пожежники та правоохоронці навчатимуть школярів Львівщини правилам поведінки в екстрених ситуаціях. Нині такий відкрити урок влаштували для учнів ліцею "Галицький". Старшокласників запросили в гості у пожежну частину, де діти мали змогу приміряти на себе форму вогнеборців та познайомитись із рятувальним обладнанням.

Я побачила пожежну машину зсередини, що туди входить, що де знаходиться, куди потерпілих складають. Якщо станеться пожежа я буду знати як діяти, куди дзвонити, що очікувати, - сказала школярка Аня Мов'як. 

Школярі засвоїли алгоритм необхідних дій у випадку виникнення пожежі.

Якби я побачив пожежу в себе, допустимо вдома, то краще задзвонити сюди, на 101, як вже нам було сказано, тут є диспетчерська, вони приймають дзвінок і залежно, яка ситуація висилають потрібну машину, - розповів школяр Гліб Грачов.

Якщо почнеться пожежа ми викличемо службу пожежників, потрібно повідомити хто лишився вдома. – Що ще? – Закрити вікна, двері й вийти на балкон подихати свіжим повітрям, - зазначили школярки Катя Ансентьева та Анна-Марія Капинос. 

А поліціанти нагадали дітлахам як безпечно перейти дорогу.

Потрібно знайти жилети, особливо в темну пору, щоб нас було краще видно і щоб водій також нас зміг побачити.  Ну і коли дощ, то потрібно почекати, щоб водій зупинився, тому що слизько, ну або зимою коли крига, - наголосили школярі Олена Мельник, Оля Яремко та Марта Мельник

 Ви знали ці правила раніше?

 Ми про них знали, але тепер ще раз згадали й поставили собі таку ціль, що потрібно відповідальніше до цього ставитись, - додали школярки.

На жаль, з кожним роком, зараз не скажу вам точну цифру, ми озвучуємо те що з потерпілими, з травмованими у нас велика кількість власне дітей, це і пересування у власних транспортних засобах, чомусь батьки нехтують тими елементарними правилами, навіть пасками безпеки, - заявила начальниця відділу зв'язків з громадськістю управління патрульної поліції Львівщини Тетяна Капись. 

Відтак працівники екстрених служб сподіваються: такі заняття допоможуть школярам не лише не розгубитися в разі нещасного випадку, а й змінити ставлення дітлахів до людей у формі.

Чомусь в попередніх роках було заведено що людьми у формі лякали дітей, тебе людина в формі забере, або насварить, або викличе чи поліцію, чи рятувальника, а ми вчимо дітей навпаки, щоб діти не боялись, і поліцейські, і рятувальники - це друзі, які допоможуть в екстреній ситуації, - наголосив речник ГУ ДСНС Львівщини Віталій Туровцев. 

На завершення уроку школярів познайомили із професією кінолога. Службовий собака показав майстер-клас із пошуку вибухонебезпечних предметів.

Додамо, такі інтерактивні уроки триватимуть до 25-го вересня у всіх районах області.

Читайте також
Діти до школи: з понеділка 22 листопада відновлюється очне навчання у 5-11 класах Діти до школи: з понеділка 22 листопада відновлюється очне навчання у 5-11 класах
Засідання комісії з надзвичайних ситуацій погодило план дій.
Спершу за парти, опісля – до спорту: як діти Львівщини повертаються до навчання (відео) Спершу за парти, опісля – до спорту: як діти Львівщини повертаються до навчання (відео)
Львівські школи відновили навчання в онлайн-форматі. Водночас відновлюють роботу й спортивні секції.
Витік хімікатів: у Львові відбулися навчання рятувальників (відео) Витік хімікатів: у Львові відбулися навчання рятувальників (відео)
Під час навчань рятувальники відпрацювали гасіння пожежі на стадіоні, ліквідацію наслідків ДТП та розливу небезпечної хімічної речовини.
Loading...
Load next