На Львівщині до Дня захисника України відбудеться екскурсія "Жива історія" (відео)

На Львівщині до Дня захисника України відбудеться екскурсія "Жива історія" (відео)
Державне свято, вважається досить новим, однак воно все ж таки зберігає в собі історію багатьох століть. Дату 14 жовтня було обрано не випадково, оскільки саме цього дня відзначається велике свято – Покрова Пресвятої Богородиці.

До Дня Захисника України, створення УПА  на Львівщині запрошують на військово-історичну екскурсію під назвою "Жива історія". Там можна буде побачити блокпост ЗСУ, криївку УПА, військову автобронетехніку, артилерійське озброєння, військові однострої, зброю та спорядження військових формувань різних періодів. 

Окрім цього організатори наголосили, що відвідувачі екскурсії матимуть унікальну можливість покататись густим "повстанським" лісом на військовому позашляховику ГАЗ-67,чи мотоциклі К-750. Також під час екскурсії "повстанці" приготують смачну юшку, якому зможе поласувати будь-хто із охочих. Для того аби потрапити на екскурсію необхідно попередньо зробити запис - це можна зробити за телефоном 098-457-88-19. Вхід та відвідування екскурсії платний - для дітей та підлітків - 100 гривень, а для студентів та дорослих - 160 грн.

Зауважимо, що відвідати військово-історичну екскурсію "Жива історія" у селі Конопниця, що неподалік Львова можна буде протягом 9, 10, 11, 12, 13 жовтня о 12:00 або 15.00 годині.

Нагадаємо, що День захисника і захисниць України – свято, що започатковано з 2014 року й святкується щорічно 14 жовтня, водночас з Покровою Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. Воно є державним святом та вихідним днем. Україна ж почала офіційно відзначати День захисника у 2015 році - тоді ж влада скасувала святкування Дня захисника вітчизни (23 лютого).

Читайте також
Волонтери передали 600 комплектів військової форми на ФРОНТ Волонтери передали 600 комплектів військової форми на ФРОНТ
500 комплектів фонд передав військовим, ще 100 своїм працівникам, які зараз на передовій
Благодійники з США відправили чергову партію РЕЧЕЙ та ТЕХНІКИ нашим захисникам Благодійники з США відправили чергову партію РЕЧЕЙ та ТЕХНІКИ нашим захисникам
Благодійники з США закупили та відправили ще одну партію необхідних речей та техніки нашим захисникам
Loading...
Load next