Врахували гендер: Верховна Рада підтримала перейменування Дня захисника України

Врахували гендер: Верховна Рада підтримала перейменування Дня захисника України
Нардепи перейменували державне свято "День захисника України", яке відзначають 14 жовтня з 2014 року на "День захисників і захисниць України".

На засіданні Верховної Ради в середу, 14 липня, депутати підтримали перейменування державного свята День захисника України. Автори законопроєкту наголосили, що вважають, що назва свята “День захисника України” не повністю передає його суть та зміст і тепер державне свято має назву День захисників та захисниць. Про це стає відомо із трансляції засідання українського парламенту.

Законопроєкт №2325 "Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України" у другому читанні підтримали 317 народних депутатів.

Ухвалення сприятиме гендерно-збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців обох статей,  - йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Зокрема, таким чином буде вшановано належним чином жінок та чоловіків – захисників незалежності і територіальної цілісності України. Ініціаторкою ухвалення законопроєкту є представниця "Слуги народу" Марина Бардіна, яка також повідомила, що у Збройних силах України служать 31 757 жінок, а близько тисячі з них - старші офіцери.

Нагадаємо, що парадні черевики військовослужбовиць України для параду до Дня Незалежності змінили після хвилі критики. Висота підбору туфель, у яких донедавна вчилися марширувати курсантки, складає 5,5 см. Однак, тепер підбори на нових черевиках вже ж таки залишаться, але стануть нижчими.

Читайте також
Хамська витівка: скандальний Тищенко розважався перед засіданням у Верховній Раді (відео) Хамська витівка: скандальний Тищенко розважався перед засіданням у Верховній Раді (відео)
Народний депутат від партії "Слуга народу" Микола Тищенко перед голосуванням за законопроєкт Володимира Зеленського про відповідальність за брехню в деклараціях відзначився "хамською витівкою".
Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет
Верховна рада схвалила законопроєкт №4212 про зміни до статті 22 закону "Про рекламу". Зокрема згідно із цим законопроєктом в Україні реклама електронних сигарет, рідин до них та тютюнових виробів для електричного нагрівання буде забороненою.
Верховна Рада заборонила використання пластикових пакетів в Україні Верховна Рада заборонила використання пластикових пакетів в Україні
В Україні будуть штрафувати тих людей, які користуватимуться пластиковими пакетами. Верховна рада остаточно заборонила їх обіг й прийняла відповідний законопроєкт, який регулюватиме це питання на законодавчому рівні.
Loading...
Load next