Депутати ЛОР пропонують перейменувати РФ на "Московію"

Депутати ЛОР пропонують перейменувати РФ на "Московію"
А громадян країни відповідно змінити з "росіян" на "московитів".

У вівторок, 21 грудня, під час сесійного засідання Львівської обласної ради депутати голосуванням підтримали звернення до представників центральної влади, у якому запропонували надалі на державному, офіційному, громадському рівнях, а також у ЗМІ на території України використовувати назву Московія замість Росія та Російська Федерація, а щодо громадян РФ відповідно вживати «московити».

Про це повідомляє "ПравдаТУТ News" з посиланням на рішення Львівської обласної ради.

Протягом останніх декілька сотень років наш північно-східний сусід, який постійно зазіхає на нашу територію, неправомірно користується вкраденою державною та географічною назвою  «Росія».

Зміна назви Московського царства кинула серйозний виклик ідентичності українського народу та є виправданням окупації частини території сучасної України, - йдеться у зверненні ЛОР.

Назви географічних об'єктів, що є на території України, а також назви географічних об'єктів інших країн світу, які використовують в Україні, підлягають обліку та державній реєстрації.

Держава сприяє міжнародному співробітництву з питань встановлення, унормування, обліку, реєстрації, використання, збереження географічних назв, створення та ведення Державного реєстру географічних назв.

Ми, депутати Львівської обласної ради, звертаємось до Президента України та Верховної Ради України з вимогою відновити історичну справедливість і надалі використовувати назву Московія замість Росія та Російська Федерація на державному, офіційному, громадському рівнях, а також у ЗМІ на території України, а щодо громадян РФ відповідно вживати «московити, - йдеться у зверненні Львівської обласної ради.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Львівський аеропорт посилено охороняють: усі рейси скасували Львівський аеропорт посилено охороняють: усі рейси скасували
На цей час Львівський аеропорт не атакували, він посилено охороняється.
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next