Рік доріг: які великі проєкти реконструкції вулиць виконали у 2021-му, а які відтермінували? (відео)

Рік доріг: які великі проєкти реконструкції вулиць виконали у 2021-му, а які відтермінували? (відео)
У 2021 році продовжувалися великі проєкти реконструкцій артерій міста. Деякі з них завершили повністю, деякі ж лише частково.

Рік доріг: підсумуємо ж які великі проекти реконструкції вулиць виконали у 2021-му, а які відтермінували. Почнемо з того, що у серпні все ж завершили 2-й етап оновлення вулиці Богдана Хмельницького. Нагадаємо, розпочали ремонт навесні 20-го. Окрім дорожнього покриття там замінили інженерні та каналізаційні мережі, проклали велодоріжки, додали зупинки громадського транспорту та влаштували острівці на перехрестях для зручності пересування автівкою. Витратили на ремонт вулиці понад 170 мільйонів гривень.
 

Впринципі нормально. Спочатку трошки незвично було, але зараз вже більш-менш, годиться.

Я думаю, що краще. В даному випадку і на цій вулиці, я думаю, що краще.

Я мало користуюся, якщо чесно, мені важко сказати, але розв’язку зробили добре, — діляться враженнями місцеві жителі.

 

Ще одним великим звершенням стало відкриття відремонтованої вулиці Пекарської, де теж окрім дороги ще й замінили дві теплотраси, газові мережі і всі під’єднання до будинків. Також додатково розробили проект озеленення цієї вулиці. Відкрили її у вересні, а витратили на реконструкцію майже 110 мільйонів гривень. Водночас триває оновлення вулиці Пилипа Орлика, однак у міській раді кажуть, що через певні труднощі роботи затягнулися і тому у 2021-му її так і не відкрили.
 


Ми зупинялись десь на місяць. Вносились проектантом деякі рішення конструктивного колектора і водопровідних мереж. Ці питання усі узгодили. Усі питання з ринком, бо вони були в межах червоних ліній і вони вийшли за межі червоних ліній. Тобто усі нюанси, які заважали на 300 метрів ми позабирали, — зазначає керівник «Львівавтодору» Микола Власюк.

 

Тривають роботи і на 3-му етапі реконструкції вулиці Шевченка, яку у загальному почали ремонтувати ще наприкінці січня 2020-го року. Наразі дорожники працюють на ділянці від Залізничної до Яцкова. Ця частина, розповідають посадовці, складна в першу чергу через розташування каналізаційних мереж. І роботи доводиться проводити вручну. Додають, що й негода внесла свої корективи. Тому замість запланованого відкриття ділянки для проїзду до кінця року його відтермінували на наступний. Люди ж кажуть, що готові почекати, бо у минулому стан цієї вулиці бажав кращого. Додамо, що до цього на Шевченка облаштували квазі-кільце для оптимізації руху транспорту.



Давно треба було тут порядок зробити. І тротуари, і все. Гарні будинки побудували і тепер, щоб дорога була красива.

В нас вже давно тут були такі катакомби, що… потрібен був ремонт, так. Хотілося б трошки поскорше, бо літом було найбільше часу, щось мало робили. Зараз щось почали робити, але заморозки почалися. Та й таке, — розповідають мешканці міста.


І наостанок, у грудні відкрили для проїзду ще й вулицю Степана Бандери, яку почали робити ще у вересні 20-го. Роботи обійшлися у понад 200 мільйонів гривень. Згідно з проектом, тут облаштували пішохідну зону, ще планується озеленення та трохи змінили розв’язку громадського транспорту.  



Розширена, дуже розширена і пусто. Бо люди тільки почали привикати, що тут все так. Добре, що відкрили нарешті, бо до цього доводилося шукати, як проходити це все, а так шикарно, гарно.

Звичайно було гірше. Там, де бруківка, то в нас були трошки горби. Я не знаю як на Бандери бруківка залишилася. Тому що це цінне для Львова бруківку тримати. Це наше, не асфальтувати усі дороги, — зазначають жителі Львова.

Однак те, що ці вулиці відкрили для проїзду, не означає, що проекти повністю завершені. Бо ще повинні провести роботи з озеленення та доробити деякі елементи інфраструктури, які неможливо було облаштувати через хуртовину, — розповідають посадовці. Які ж проекти реконструкції вулиць планують реалізувати наступного  року стане відомо лише після того, як міські депутати приймуть бюджет розвитку Львова.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com
 

Читайте також
Підсумки діяльності фракції "ЄС" у Львівській міській раді у 2021 році (відео) Підсумки діяльності фракції "ЄС" у Львівській міській раді у 2021 році (відео)
За ініціативи депутатів фракції «ЄС» у місті вдалося реалізувати чимало проєктів у сфері містобудування та розвитку територій.
Реконструкцію вул. Шевченка відновлено (відео) Реконструкцію вул. Шевченка відновлено (відео)
Найближчим часом там проводитимуть замощення трамвайних колій, закладання основи під велодоріжки, облаштування тротуарів тощо.
Ремонт вулиці Шевченка у Львові продовжують: які ділянки перекриють (відео) Ремонт вулиці Шевченка у Львові продовжують: які ділянки перекриють (відео)
На ділянці від вул. Яцкова до Бортнянського планується замінити дорожнє покриття, інженерні мережі та облаштувати відповідну інфраструктуру 
Loading...
Load next