Пришвидшити реконструкцію системи газопостачання можна: Клієнтський простір 104.UA

Пришвидшити реконструкцію системи газопостачання можна: Клієнтський простір 104.UA
Аби здійснити реконструкцію, необхідно виконати декілька простих кроків: звернутися до Клієнтського простору 104.UA, написати заяву та заповнити Опитувальний лист.

У 2021 році понад 3 тисячі клієнтів АТ «Львівгаз» здійснили реконструкцію системи газопостачання. Це комплекс робіт, який виконують виключно ліцензовані фахівці, якщо споживачу потрібно: 

  • змінити місце розташування газового лічильника, котла або колонки;
  • замінити обладнання на більш потужне, або ж встановити додаткові газові прилади чи змінити розташування газових мереж.

Для того, аби здійснити реконструкцію, необхідно виконати декілька простих кроків:

звернутися до Клієнтського простору 104.UA;

написати заяву та заповнити Опитувальний лист.

Процедура займає лічені хвилини, однак менеджери Клієнтського простору часто фіксують помилки зі сторони споживачів у процесі заповнення документів.

Є випадки коли у заяві споживачі вказують абсолютно інші види робіт, ніж дійсно  потрібно виконати. І ми про це дізнаємося лише в процесі подальшої комунікації.  Або ж взагалі ігнорують необхідність заповнення заяв спільно з менеджерами Клієнтського простору, вважаючи, що можна обмежитися простим листом.

 Найбільш прикра ситуація - коли помилок припускаються представники органів місцевого самоврядування. Адже від цього залежить роботи соціальних закладів, таких як дитячий садочок чи школа, - повідомляє Петро Лукіянчук, керівник Управління зовнішніх комунікацій АТ «Львівгаз».

Щоб зекономити час менеджери підготували покрокову інструкцію заповнення заяви та Опитувального листа.

В опитувальному листі потрібно вказати інформацію яка стосується об’єкта замовника, а також характеристики газового обладнання: це вид обладнання, його кількість, потужність яка потрібна, та споживання, тобто скільки газу використовує котел у годину.

Це дає змогу швидко отримати технічні умови, які є основою для отримання проєкту, - каже Марія Адамик, начальниця Львівського управління Клієнтського сервісу 104.UA.

Якщо документи заповнені правильно - клієнту достатньо всього раз звернутися до Клієнтського простору, надалі Персональний менеджер контролюватиме надання комплексу послуг із реконструкції та в телефонному режимі завжди може надати інформацію про стан виконання робіт.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Loading...
Load next