"Rallye Monte-Carlo": вперше за 111 років українці на українських авто візьмуть участь у найпрестижніших європейських автоперегонах (фото, відео)

"Rallye Monte-Carlo": вперше за 111 років українці на українських авто візьмуть участь у найпрестижніших європейських автоперегонах (фото,  відео)
Буде ралі. І не якесь. А Монте-Карло Класік. Одні з найпрестижніших перегонів у Європі.

Вперше українці, на українських автомобілях, в «Rallye Monte-Carlo». У Львові на площі Ринок перед Ратушею відбулися урочистості офіційного старту львівського сімейного екіпажу Світлана і Євгеній Кравс на зимові автогонки ретро автомобілів у Монте-Карло. Разом з львів’янами стартували екіпажі на «Горбатих Запорожцях» з Києва і Тернополя. Відправити в дальню дорогу українські екіпажі прийшли колеги з авто-мото-вело-клубу «Ретровики Львова», арт-вертепу« Авантюра», партнери екіпажу Управління спорту Львівської міськради та Служби автомобільних доріг Львівщини.

Ми взагалі любимо, щоб Запорожці помічали, щоб це ставало подією як для самих учасників ралі, так і для мешканців міста Львова, для гостей, - розказує Світлана Кравс, учасниця Rallye Monte-Carlo Classique-2022.

Фото: Євгеній Кравс

Крім львівського екіпажу, тут київський, а також донецько-тернопіліський. Неквапливо вилазить зі свого Запорожця Сергій Малик. Легенда і рекордсмен українського авто і мотоспорту. Нещодавно повернувся з ралі  Дакар. І зараз вже готовий змагатись у Монте-Карло.

Ралі Монте Карло класік - це досить брендовий захід. І хотілось би в ньому взяти участь саме на українському автомобілі. Хотілось би саме на ньому доїхати до фінішу. Донести наш жовто-синій до фінішу, - пояснює Сергій Малик, учасник Rallye Monte-Carlo Classique-2022.

Фото: Євгеній Кравс

 

Ми дуже тішимось, що з нами є Сергій Малик. Він дуже досвічений раліст, з досвідом водіння в складних умовах. І 4 доби дороги - думаю, ми витягнемо з нього якісь ноу-хау для водіння, - роказує Світлана Кравс.

Львівський екіпаж Світлани та Євгена Кравсів вже місяць тренується на серпантинах українських Карпат. Служба автомобільних доріг Львівщини склала їм маршрут, подібний до змагального.

Перегнати Ягуар для Запорожця - завдання неймовірне, і нездійснене. Але презентувати Україну, показати наші авто - це ми з радістю, - описує учасниця Rallye Monte-Carlo Classique-2022.

Донецько-тернопільський екіпаж рішуче налаштований на перемогу.

Фото: Євгеній Кравс

Ми змагаємось в Україні і виграли практично усі ралі, які можна було виграти. Хочеться кудись далі, а далі - це МОНТЕ-КАРЛО, - каже Ігор Левченко, учасник Rallye Monte-Carlo Classique-2022.

Всього на старт виїде 5 Запорожців

Нашу команду запросили лише тому, що минуло 60 років від випуску цієї чудової автівки ЗАЗ-965 і ми достойно представимо її на міжнародному рівні, - розказує Руслан Мазур, учасник Rallye Monte-Carlo Classique-2022.

Для музею автоклубу Монако приготували - мінікопію українського Запорожця. Перегони стартують 31 січня у французькому Валансі. На екіпажі чекає дводенна цілодобова гонка Альпами та Монте-Карло. За 36 годин вони мають проїхати - 900 кілометрів.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Запорожці поїдуть на історичне ралі Монте-Карло Класік (відео) Запорожці поїдуть на історичне ралі Монте-Карло Класік (відео)
Вперше українська команда візьме участь у цих перегонах. Серед екіпажів є і львівський - подружжя Світлани та Євгена Кравсів на жовтому «горбатому».
Неподалік Львова не розминулися 2 автівки: є постраждалі Неподалік Львова не розминулися 2 автівки: є постраждалі
Внаслідок цієї події постраждало 4-ро осіб, які отримали травми різного ступеня важкості.
Масштабна ДТП на Львівщині: зіткнулися відразу п’ять автомобілів (відео) Масштабна ДТП на Львівщині: зіткнулися відразу п’ять автомобілів (відео)
Внаслідок масштабної ДТП на Львівщині загинув один із водіїв – правоохоронці встановлюють обставини події.
Loading...
Load next