Руками робота: у Львові прооперували дівчинку, якій 7 років докучала недитяча хвороба (відео)

Руками робота: у Львові прооперували дівчинку, якій 7 років докучала недитяча хвороба (відео)
Львівські лікарі за допомогою робота Da Vinci прооперували дівчинку, якій 7 років докучала недитяча хвороба – каміння у сечовому міхурі.

Ангелінці 10 років. Весь жовчний міхур дівчинки впродовж 7-ми років був наповненим камінцями. Лікарі виявили їх, коли малечі було лише три. І це, за словами медиків, рідкість для дитини, адже здебільшого на таку хворобу страждають дорослі.  

Камінчики в жовчному міхурі…Мені було з ними некомфортно. Почувалась не в своїй тарілці. Вони зіпсували мені 10 років життя, — ділиться Ангеліна, пацієнтка. 

Спочатку Ангеліну лікували медикаментозно на Тернопільщині, звідки вона родом, однак хвороба тільки загострювалася. Тоді батьки Ангеліни звернулись до лікарів Першого територіального медичного об’єднання Львова.  

 

Протягом 7 років страждала на жовчнокам’яну хворобу. Лікування результату не дало. Було прийнято рішення провести оперативне лікування, видалення жовчного міхура за допомогою системи Da Vinci, - розповів Андрій Дворакевич, дитячий хірург 1-го ТМО Львова. 

Операція тривала годину й минула успішно, – запевняють медики. "Руками робота" лікарям вдалося видалити жовчний міхур з двома великими камінцями розміром по 1,5 сантиметри кожен. Наступного дня Ангеліну відпустили додому. 

Фото: 1 ТМО Львова

До слова, того ж цього ж дня лікарі з допомогою робота Da Vinci прооперували ще одну 15-річну жительку Львівщини з таким же діагнозом. 

Спадковість відіграє велику роль. Також харчування, конституція. Певний обмін речовин, — пояснює Андрій Дворакевич. 

Додамо, першу операцію за допомогою роботизованої системи Da Vinci у цій лікарні виконали взимку 2020-го року.  

 

 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Футболіст Зінченко оплатив приїзд німецького хірурга у Львів для лікування дітей Футболіст Зінченко оплатив приїзд німецького хірурга у Львів для лікування дітей
Гравець збірної України Олександр Зінченко відзначився черговим гідним вчинком. З призових на Євро-2020 футболіст оплатив тиждень роботи німецького фахівця, який оперуватиме дітей із вадами.
Вперше в Україні лікарі прооперували стравохід за допомогою робота Da Vinci (фото, відео) Вперше в Україні лікарі прооперували стравохід за допомогою робота Da Vinci (фото, відео)
У Львові виконали унікальну операцію на стравоході. Пацієнтка внаслідок недуги не могла навіть ковтнути води. Виконали втручання за допомогою робота Da Vinci.
У Західноукраїнському дитячому медичному центрі майже 90% маленьких пацієнтів одужують від лейкемії (відео) У Західноукраїнському дитячому медичному центрі майже 90% маленьких пацієнтів одужують від лейкемії (відео)
Ще 35 років тому в Україні лише одиниці одужували від гострої лейкемії, тобто раку крові.
Loading...
Load next