Герої не вмирають: у Львові урочисто вшанували пам‘ять Героїв Небесної Сотні (відео)

Герої не вмирають: у Львові урочисто вшанували пам‘ять Героїв Небесної Сотні (відео)
З Меморіалу Героїв Небесної Сотні до неба ринули «Промені Майдану».

Зі сльозами на очах, гордістю у серці та державним гімном на вустах – у Львові вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Родичі загиблих, декілька десятків людей, представники влади та дипломатичних відомств запалили лампадки та поклали квіти на могили загиблих на Майдані. А опісля на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні відбулась мистецька акція «Промені Майдану».

Сестра Героя Володимира Бойківа Ірина Ільків згадує: брат одразу після інсульту пішов на Євромайдан відстоювати волю українського народу.

Коли вечором з майдану просили Київ вставай, так як дуже мало людей було на майдані, а беркут наступав, він зібрався, сказав, що він більше не може дивитися телевізор, він іде може чимось зможе допомогти. Три кулі: дві кулі нижче живота й одна куля в скроню перервали його життя, - Ірина Ільків, сестра Героя Небесної Сотні Володимира Бойківа.

Злощасна куля відібрала життя і батька Андріани Дигдалович. Коли розпочалася Революція Гідності, чоловік не зміг залишитися осторонь.

Коли побили студентів він зрозумів, що то вже межа, і межа, яку ніхто не має права переступити. Він як поїхав в Київ, на всі три місяці. Приїжджав за той час разів там три додому. І вперше він вернувся з пораненням. І всупереч пораненям знов вернувся на майдан. Казав «Хто як не я», - Андріана Дигдалович, дочка Героя Небесної Сотні Андрія Дигдаловича.

Мати Героя Небесної Сотні Романа Варениці каже: Роман поїхав на Майдан не попередивши батьків. А в столиці відразу ж пішов у найгарячішу точку. До слова, за кулею, яка застрягла у ключиці Романа, вдалося ідентифікувати його вбивцю - він чи не одразу після скоєного втік у Росію.

Він пробув на майдані рівно добу. Але він відразу став таким активним учасником майдану. Він відразу включився допомагати майданівцям, будував барикади. І вранці 20 лютого в 09:46 його смертельно поранив снайпер, - Ганна Варениця, мати Героя Небесної Сотні Романа Варениці.

Саме 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Та пам’ять про них живе у наших серцях.

Ми згадуємо всіх героїв небесної сотні. Ну це взагалі унікальний приклад в світі, коли люди без зброї своїми тілами зупинили цю армаду, яка сунула на нас, і яка хотіла нас поневолити, - Андрій Садовий, міський голова Львова.

8 років тому люди віддали життя за  те, щоб ми сьогодні могли жити в європейській державі. І це був наш вибір. Тепер вибір за європейцями – сказати , що справді Україна є європейською державою, - Максим Козицький, голова Львівської облдержадміністрації.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Здаватись українці не звикли". Зеленський у День Гідності та Свободи записав нове відеозвернення "Здаватись українці не звикли". Зеленський у День Гідності та Свободи записав нове відеозвернення
Президент Володимир Зеленський записав відео до українців з нагоди Дня гідності та свободи, що відзначається сьогодні, 21 листопада, в Україні.
У Харкові хулігани облили фарбою пам'ятник Героям Небесної сотні (фото) У Харкові хулігани облили фарбою пам'ятник Героям Небесної сотні (фото)
Майже тиждень тому вандали у Харкові облили пам'ятник українським героям фарбою, однак його й досі не відмили.
Loading...
Load next