У Львові вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за майбутнє України (відео)

У Львові вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за майбутнє України (відео)

9 років тому 21 листопада у серці нашої країни почалися перші акції протесту небайдужих українців проти рішення кабміну щодо призупинення процесу підготовки підписання угоди про асоціацію з ЄС. Саме так починалася Революція Гідності. Сьогодні ж у Львові вшанували  пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за майбутнє України.

Мій син одним з перших пішов, бо коли бомбили тих дітей, то він пішов туди, й він там був майже до кінця. Приїжджав одного разу був поранений в око, полікувався й знову пішов, - розповідає Лідія Дигдалович, мати Героя Небесної Сотні.

У самому ж центрі міста провели мистецький перфоманс «Ремінесценції Майдану». Організатори намагалися відтворити атмосферу початку подій на Майдані Незалежності, коли зі сцени лунали пісні на підтримку волі народу. Цього разу для відвідувачів грав Олег Шумей. Серед композицій, ті що лунали ще 9 років тому, та ті, що стали символічними після подій 24 лютого.

Насправді дуже змішані спогади. Це й такі відчуття перемоги й відчуття жалю за кожного полеглого  українця, який віддав своє життя за нас з вами. Це дуже важко описати це змішанні відчуття й позитивні й негативні, - каже Олег Шумей, співак.

Після композицій на екрані встановленому біля пам’ятника Шевченкові показали фільм про події Майдану.

Хочемо також показати всьому світові, що нас ніхто не зламає, ніщо не зламає й навіть попри те, що  в нас зараз війна ми все одно пам’ятаємо нашу історію. І тим самим показуємо, що ми сильні, горді, назламні, непереможні й Україна обов’язково переможе й подолає ворога, - наголосила Ірина Швайко, начальниця відділу організації заходів та проєктів Львівської обласної військової адміністрації.

А напередодні цієї пам’ятної дати на меморіалі Героїв Небесної Сотні запалили Ватру Гідності. Де студенти та пластуни співали пісні та згадували тих кому ми вдячні за нашу свободу.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Герої не вмирають: у Львові урочисто вшанували пам‘ять Героїв Небесної Сотні (відео) Герої не вмирають: у Львові урочисто вшанували пам‘ять Героїв Небесної Сотні (відео)
З Меморіалу Героїв Небесної Сотні до неба ринули «Промені Майдану».
Феєрверки, танці та російські пісні на меморіалі: у Львові поліція завела справу на дівчат (відео) Феєрверки, танці та російські пісні на меморіалі: у Львові поліція завела справу на дівчат (відео)
Дівчата влаштували святкування на Меморіалі Героїв Небесної сотні. Львівська поліція відкрила кримінальне провадження за фактом осквернення пам'ятника.
Loading...
Load next