Історії біженців, що шукають порятунок (відео)

Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.

Плач дітей, штовханина та довжелезні черги на перон. Місто Лева й надалі  продовжує приймати тисячі людей, які вимушено покинули домівки. Від початку рашистського вторгнення на територію України чи не в кожному куточку нашої держави чути постріли та вибухи. У Дніпрі Росія в перший ж день війни запустила крилаті та балістичні ракети по аеродромах, військових штабах і складах. Там і досі тривожно, – каже біженка із Дніпра.

Ми приїхали з Дніпра, з міста Дніпро, тому, що в нас почали включати сирени, стало дуже страшно, рішили от вивезти дітей. Їдемо на Ужгород, а там , можливо в Словаччину, якщо вийде, - Катерина, біженка із Дніпра.

Київ залишається гарячою точкою бойових дій в Україні. Окупанти обстрілюють спальні райони столиці та стратегічно важливі об’єкти. У серці країни досі чути вибухи. Тому люди намагаються убезпечити себе та рідних. 

Я відправляв сім’ю за кордон. Їду повертатись в Київ. Це рідне місто, треба захищати, - Ілля, киянин.

  

Ми із Грузії, полетіли відпочивати. 22 числа почалась війна і ми не можемо тепер попасти додому. Прилетіли в Польщу, потім приїхали сюди, тепер оце ждемо автобус на Київ, бо в нас там дитина, - Тетяна, киянка.

Запоріжжя також здригається від обстрілів окупантів. Тому люди вимушені залишити свої домівки й тікати до інших міст чи країн.

Дуже тяжка була поїздка, тому, що було багато людей і вагони були майже переповнені, багато дуже дітей маленьких. А в Запоріжжі стріляють, да. Там ракети прилітають, там весь час тривога повітряна, - Ольга, біженка із Запоріжжя.

Ми взагалі не знаємо, що робити. От чесно, ми із Запоріжжя приїхали.  Зараз бачимо цю ситуацію, люди один одного б’ють і я не знаю. Там всередині. Ну просто у всіх паніка, це зрозуміло, всі кричать. Ми взагалі не знаємо, що робити далі, куди рухатись6 чи тут залишатись, просто і грошей не дуже багато. Чи куди іти? - Наташа, біженка із Запоріжжя.

Унаслідок стресу та втоми люди на Львівському вокзалі потребують якісної психологічної підтримки або ж просто поради: куди звернутися по допомогу.

Наразі звертаються дуже багато людей, допомогу надаємо в основному інформаційну. Тобто де який потяг знаходиться, де можна поїсти, де сходити в туалет, кімната матері-дитини. Ну при цьому так людям виходить, що допомагаємо психологічно, просто підтримуємо, коли вони не знають, що робити взагалі, - Олена, волонтерка-психологиня.

До слова, приїжджі до Львова, здебільшого панікуючи, залишають тут свій транспорт, щоб швидше виїхати за кордон. Такі авто значно ускладнюють рух у місті, тому в Ратуші вирішили забирати такі автівки з проїжджих частин.

Ми стараємся ввійти в ситуацію, в якій є зараз люди на сьогоднішній день.   Ми стараємся не евакуйовувати автомобілі на штраф майданчик. Зараз працюють евакуатори Львівелектротрансу для того, щоб переміщати ті автомобілі, які суттєво ускладнюють дорожній рух, на інші локації поблизу, - Олег Забарило, директор департаменту мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради.

До слова, за 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Сьомий день війни. Як Львівщина адаптовується до нових реалій (відео) Сьомий день війни. Як Львівщина адаптовується до нових реалій (відео)
В області триває формування підрозділів Сил ТерОборони ЗСУ. СБУ нагадують, що триває й інформаційна війна: у соцмережах ширяться фейки, щоб посіяти паніку серед населення.
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next