У Львові запрацював центр підтримки переселенців (відео)

У Львові запрацював центр підтримки переселенців (відео)
Тут можна отримати юридичні консультації та допомогу в пошуку роботи. За перші дні сюди вже звернулися майже 400 переселенців.

У Львові запрацював центр підтримки переселенців. Тут їм можуть надати необхідну юридичну допомогу при оформленні документів, реєстрації у місті, а також можуть підказати вирішення інших питань. А головне, що вимушено переміщених осіб можуть влаштувати на роботу. 

Перед тим, як люди до нас прийдуть і будуть затрачати час, то вони мають усвідомлювати наскільки часу вони є у Львові. Бо сьогодні дуже складно працевлаштувати людей, які не знають, і вони можливо через 2-3 тижні зі Львова поїдуть геть, а це означає для працедавця, що це недобрий  працівник коли  він не має такої гарантії, — розповідає Олена Голишева, координаторка центру підтримки внутрішньо переміщених осіб. 

Спеціалізації різні. Наразі у місті є майже півтори тисячі вакансій  від технічного – до сервісного напрямку: інженери комунальних служб, паркувальники, пекарі, навіть працівники салонів краси і це ще не все.  

В будні дні наші графіки з 9-ї ранку по 8-му годину вечора. Хочу зазначити, що після 6-ї години кількість відвідувачів йде все-таки до спадання, але поки що ми працюємо такому форматі. Субота-неділя в нас також робочі дні. У суботу ми працюємо з 9-ї ранку по 7-му вечора, а у неділю з 11-ї по 7-му, - каже Богдана Яремчук, в.о. керівника управління персоналом Львівської міськради. 

Тут людей приймають й представники центру зайнятості, юристи та навіть психолог. Наразі центр отримав вже майже 400 заявок на працевлаштування і це лише за 3 дні роботи. Зараз місто також працює над виділенням додаткових ділянок для розміщення переселенців. 

Ми безпосередньо на завтра готуємо попередній перелік ділянок. Чому ми говоримо попередній, бо ми аналізуємо кожну ділянку з точки зору можливості і швидкості розміщення цих модульних конструкцій станом на сьогодні є декілька виробників, які вже зголосилися ми так само є в комунікації з кількома фондами, які готові підтримувати будівництво таких модульних будинків, — зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

І оскільки певна частина переселенців залишаться у Львові на тривалий час, посадовці закликають підприємців за наявності робочих місць допомогти стати на ноги у фінансовому плані людям, які до нас приїхали з областей, де тривають бойові дії. 

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові після 22:00 із вокзалу почали курсувати автобуси для переселенців (відео) У Львові після 22:00 із вокзалу почали курсувати автобуси для переселенців (відео)
Під час комендантської години із залізничного вокзалу до центрів допомоги переселенцям почали курсувати безкоштовні автобуси.
Loading...
Load next