"Ми побували в пеклі": історія сім’ї з Донбасу, яким вдалося вижити (відео)

"Ми побували в пеклі": історія сім’ї з Донбасу, яким вдалося вижити (відео)

Михайло з сім’єю були змушені покинути рідний Донбас. Їхній дім зруйнували російській окупанти.
 

Вони вдень і вночі стріляли. Ми не спали. Ми жили в підвалі. Я особисто з сім’єю був в підвалі. З підвалу вибратись було неможливо. Ні вікон, ні дверей, а мороз який був. Ну ще якось терпіли. А коли вже розвалився дім: там розвалився, там розвалився, тут близько в сусіда, там розвалився. Було вже неможливо жити. Ну ти ж без стін жити не будеш, — розповідає Михайло.
 

У чоловіка є дружина, син, невістка та троє внуків. Їм вдалося під обстрілами виїхати з міста. 14 днів діти з дружиною та невісткою прожили в підвалі без світла, води та тепла. Син в цей час захищав Україну.

Це дружина Михайла – Тетяна. Вона приїхала через тиждень після своєї сім’ї.
 

Це дуже страшно. Це пекло. Просто пекло. Ми побували в пеклі. Коли дім трясеться і на мене люстра летить, і я розумію, що зараз дім впаде. Я зайшла вже в евакуації забрати речі. Я нічого не стала забирати. Просто вибігла з дому. Її вивезла лише і все, — розповідає переселенка з Донбасу Тетяна.
 

Під час евакуації жінка потрапила під обстріли.
 

У сина котики маленькі залишились. Рожевий котик, елітного купив. Залишились в домі. Я думаю вранці прийду, заберу їх до себе і я не дійшла. Мене так з градів обстріляли. Я сиділа під кущем і бачила як летять дошки з паркану, як летить земля. А він в шаховому порядку. Не вцілив. Значить, це моя хвилина ще була. Я не потрапила в цю хвилину. Шаховим порядком падали. Коли перестали стріляти я встала і побігла додому. Я не дійшла до сина. Син живе на іншому кінці міста і я не дійшла, — зазначає Тетяна.
 

Все, що встигла забрати з собою Тетяна – це документи та собаку Лесі. Сім’я мріє повернутися додому
 

У мене все було, все. Вдома було все. Я щасливо жив і все просто в один момент, в один момент все це зруйнували. І зараз в цей момент, навіть, якщо закінчиться це все, я не знаю. Я хочу повернутися, тому що там мої батьки поховані й тому подібне. Я хочу повернутися, але не вдасться, тому що нема куди, — пояснює Михайло.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Сьомий день війни. Як Львівщина адаптовується до нових реалій (відео) Сьомий день війни. Як Львівщина адаптовується до нових реалій (відео)
В області триває формування підрозділів Сил ТерОборони ЗСУ. СБУ нагадують, що триває й інформаційна війна: у соцмережах ширяться фейки, щоб посіяти паніку серед населення.
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
Loading...
Load next