Про життя до війни: у Львові актори із 10 міст України презентували п'єсу "Станція Львів" (відео)

Про життя до війни: у Львові актори із 10 міст України презентували п'єсу "Станція Львів" (відео)
Актори із 10 міст України написали п’єсу на основі життєвих подій, які були звичними для людей до війни 

Станція Львів. Шум потяга і телефонні розмови. У вільному  театрі «ОКО» відбулась прем’єра читки «Станція Львів». Актори із 10 міст України написали п’єсу на основі життєвих подій, які були звичними для людей до війни. Близько сотні глядачів прийшли подивитись та послухати читку. 

Ідею для читки актриса  із Сєвєродонецька  Юлія Сідорченко взяла із  власного життя.  

Я коли думала про що писати, я зрозуміла, що саме з цією людиною в мене частіше всього просто проходило все так повз, ну ми з нею спілкувалися, але не так, щоб я розуміла, що от ця людина для мене важлива. І я вирішила, що я візьму за основу саме спілкування з цією подругою, — Юлія Сідорченко, актриса із Сєвєродонецька. 

Виставу-читку репетирували лише тричі, – кажуть актори, але вразити публіку все ж вдалося, адже кожна історія — життєва.  

Основний фундамент звичайно,  що воно із звичайного життя. Події вигадані, так, але саме відношення. Там якісь моменти, які ми не цінували до війни . Розумієте? Ну дійсно. Там з бабцею говорить. Ну я з бабцею ніколи не говорив насправді по телефону, ну але мав можливість чути, як там підлітки говорять, — Остап Дзядек, актор із Києва. 

Режисер читки «Станція Львів»  каже: при написанні творів намагалися відійти від теми війни, щоб максимально показати довоєнні часи і тим самим відволікти людей.  

І от в процесі  вечірніх розмов виникла така ідея, що треба творити проєкт, робити мистецтво, тому , що це єдине, що  ми можемо робити наразі. Ми повинні тут на фронтах таким чином теж існувати  в мистецькому середовищі, яке б розширювалося на людей , які можливо приїхали тимчасово повністю переселилися із своїх будівель на сході, — Дмитро Некрасов, режисер із Харкова. 

У театрі «ОКО» вистава  режисури Дмитра Некрасова мала бути поставлена іще 2 роки тому, проте за різних причин до війни це зробити не вдалося.  

Тому ми вирішили зібратися творчо, креативно  поміркувати і подумати, як нас це торкається – те, що відбувається в країні ця війна. І він дав коротко завдання акторам, що мають зробити. Багато досить долучилося – актори з різних міст – з 10.   І вийшла ось така от цікава нехай це буде поки що читка, бо  в майбутньому ми надіємось, що це переросте у виставу, — Галина Риба, арт-директорка вільного театру «ОКО» . 

До слова,  приміщення  вільного театру слугує укриттям, тому глядачі можуть не хвилюватись про свою безпеку під час перегляду п’єси.  

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Вистава "Cамотність в мережі" та задоволений автор роману (відео) Вистава "Cамотність в мережі" та задоволений автор роману (відео)
Історія про жадану нещасну любов розпочату з листування в інтернеті.
Вистава "Осінь на Плутоні": на основі розповідей мешканців геріатричного пансіонату (відео) Вистава "Осінь на Плутоні": на основі розповідей мешканців геріатричного пансіонату (відео)
Документальний перформанс заснований на розповідях п’ятьох підопічних львівського геріатричного пансіонату
Актори повертаються на сцену: театри Львова підготували декілька прем'єрних вистав (відео) Актори повертаються на сцену: театри Львова підготували декілька прем'єрних вистав (відео)
Оновлені афіші, насичені сюжетні лінії та вічні сенси – львівські театри після чергового посиленого карантину відчиняють свої двері для відвідувачів.
Loading...
Load next