Актори повертаються на сцену: театри Львова підготували декілька прем'єрних вистав (відео)

Актори повертаються на сцену: театри Львова підготували декілька прем'єрних вистав (відео)
Оновлені афіші, насичені сюжетні лінії та вічні сенси – львівські театри після чергового посиленого карантину відчиняють свої двері для відвідувачів.

Оновлені афіші, насичені сюжетні лінії та вічні сенси – львівські театри після чергового посиленого карантину відчиняють свої двері для відвідувачів. Часу на карантині не гаяли, а підсилювали репертуар прем’єрами. Якщо ви – поціновувачі фешн тижнів, то вам – на виставу "Топ Гьорлс" від театру Лесі. Під час цієї постановки вас дивуватимуть і своїми образами, і дефіле 13-метровим подіумом, який спеціально спроєктувати для цього дійства.

"Ми направду винесли досить багато сцен на подіум і вони добре працюють, це спосіб розімкнути простір", - розповів головний режисер театру Лесі, Дмитро Захоженко.

У цій виставі ви побачите одразу три різні постановки, задіяно дуже багато акторів, увесь жіночий склад, а підсилюватиме усе це синтез найрізноманітнішої музики. 

"Там багато і жіночої долі, і економічної складової, соціальної, ідеологічної складової", - додав головний режисер. 

"Мені подобається, що моє існування в цій виставі не дає якоїсь однозначної відповіді і найбільше що мене тішить, що воно не дає посилань до негативних речей, а тільки розмикає погляд", - поділився актор театру, Василь Сидорко.

У постановці буде багато зізнань, душевних розмов та прихованих сенсів. Анні дісталась роль головної героїні, Марлін. 

"Це такий багатогранний складний персонаж, які  кожна з тут присутніх жіночих ролей, вони дуже цікаві, дуже багато пластові. Для мене Марлін цим і цікава, вона людина, яка тікає, я думаю що кожен з нас тікає в якомусь періоді життя, можливо все життя", - розповіла акторка театру Лесі, Анна Єпатко.

А поки в театрі Лесі вирує драма, заньківчани вирішили "розрядити" обстановку і готують аж дві комедії. На головній сцені столичний режисер ставить соціально-політичну постановку "Віват, Бушон!".  Усе дійство відбувається у маленькому містечку ось на цій зупинці, яка за задумом режисера виконує роль мерії.

"Цей є образ з’явився, така автобусна зупинка на пустирі, де і автобусів немає, і нічого вже немає. Самий головний елемент буде у фіналі, коли ця вся історія рухне, бо в героїв більше нічого не лишається, як то все зруйнувати і ми всім театром впоралися з тим усім завданням і вона падає і це не дуже травматично", - зізнався головний художник національного театру ім. М. Заньковецької, Андрій Романченко.

Окрім сліз від сміху вистава підіймає ряд важливих тем, популізм – одна з них. Бо ж перед глядачем постане історія міста, яке живе на гранти Євросоюзу та містян, які ці кошти "проїдають".

"Тут головною темою проходить маніпуляція свідомістю  наскільки вона сьогодні є актуальною і наскільки ми це бачимо в сьогоденні. Я є свого роду такий чиновник з Євросоюзу, який це все має викрити і якимось чином зреагувати", - розповів актор національного театру ім. М. Заньковецької, Андрій Козак.

Вже на камерній сцені тривають репетиції іншої французької комедії "Ім’я". У залі панує атмосфера гостинності. Сімейна пара організувала звану вечерю за келихом вина для друзів. Один з героїв зацікавився тонкощами майбутнього батьківства і мова зайшла про ім’я дитини. Вибір від невинного жарту переріс до підсвідомих образ. 

"Ця п’єса про то, що  є такі ситуації у житті, коли таємні сторони, які ми приховуємо, стають явними і мені здається що це буде дуже цікаво для глядача пережити цю історію і впізнати або себе, або сусідів", - зазначив режисер вистави, В’ячеслав Жуков.

Зазначимо, що обидві постановки в театрі реалізовують у межах фестивалю "Французька весна". П’єса "Ім’я" мала неабиякий успіх у Франції, тож "Альянс Франсез" підготував повністю переклад цієї історії, щоб адаптувати її для українського глядача. 

"Наша місія полягає у тому, щоб робити промоцію французької культури на місцевому рівні, театру ми можемо допомогти із отриманням прав на виставу, комунікацією чи перекладом", - поділився директор ГО "Альянс Франсез" у Львові, Ніколя Фасіно.

Перші прем’єри відбудуться вже цими вихідними, тож  не зволікайте та обирайте, яка з історій припала вам до душі більше.  

 

Читайте також
У Львові невдовзі відбудеться прем'єра на виставу Василя Стефаника "Злодій" (відео) У Львові невдовзі відбудеться прем'єра на виставу Василя Стефаника "Злодій" (відео)
У театрі Заньковецької тривають генеральні прогони прем’єри вистави за однойменною новелою Василя Стефаника.
Про життя до війни: у Львові актори із 10 міст України презентували п'єсу "Станція Львів" (відео) Про життя до війни: у Львові актори із 10 міст України презентували п'єсу "Станція Львів" (відео)
Актори із 10 міст України написали п’єсу на основі життєвих подій, які були звичними для людей до війни 
Вистава "Cамотність в мережі" та задоволений автор роману (відео) Вистава "Cамотність в мережі" та задоволений автор роману (відео)
Історія про жадану нещасну любов розпочату з листування в інтернеті.
Loading...
Load next