На Львівщині вирощуватимуть елітну картоплю (відео)

На Львівщині вирощуватимуть елітну картоплю (відео)
Загалом Франція передає Україні близько 400 тонн гуманітарної партії насіннєвої картоплі.

Франція передала аграріям Львівщини близько 100 тонн насіннєвої картоплі. Зокрема, йдеться про першу поставку для України, яку везли до нас 4 вантажівки ще з 5 квітня. Її  розприділили між 20-ма фермерськими господарствами, які вже підготували землю для висаджування.

Війна в Україні вона має також жахливі наслідки для сільськогосподарського напрямку і зокрема для продовольчої безпеки. Франція та Україна є двома великими виробниками сільськогосподарської продукції і важливо щоб в Україні процес виробництва сільськогосподарської продукції не переривався і це важливо не тільки для продовольчої безпеки українців, але і всього світу, - повідомляє Етьєн де Понсен, посол Франції в Україні.

Також плануються і інші поставки, зокрема наступного тижня така ж кількість картоплі поїде на Волинь. А загалом до України має надійти близько 400 тон гуманітарної партії.

Цей вантаж, це можливість для маленьких і середніх фермерів підвщити якість своєї продукції. Тому що з однієї сторони це майже сто тонн насінневого матеріалу, який через два роки може перерости в 1000 га посаджених площ картоплі, - зауважує Максим Козицький, начальник Львівської ОВА.

Мова йде про елітне насіння.

5 га картоплі вирощування картоплі продовольчої дає прибуток співставний з 50 га вирощування зернових і водночас створює понад в 10 разів більше робочих місць, -  пояснює Тетяна Гетьман, директорка департаменту АПК.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
Злата Новосельська - pravdatutnews.com 

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини
18 львівських компаній, а також юридичні особи які мають відношення до них потрапили під дію санкцій Ради національної безпеки та оборони. Зокрема їхні активи будуть заблоковані і компанії обмежать у торговельних операціях.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next