«Голуб спасіння»: у Дрогобичі провели акцію-перформанс за мир в Україні

«Голуб спасіння»: у Дрогобичі провели акцію-перформанс за мир в Україні

«Голуб спасіння». У Дрогобичі на центральній площі міста провели акцію-перформанс за мир в Україні. Люди молилися і просили про перемогу і таке бажане завершення війни.

Мета її основна, так як ми держава християнська, скерувати всю нашу увагу на моління до святого духа, який є символом перемоги, який є символом миру і добра на цьому світі, — розповідає начальниця відділу культури та мистецтв Дрогобицької міської ради Леся Татарська.

Мир залежить не тільки від нас, від наших старань, а так само від Господа, який нам цей мир дає. Тому ми і молимося і звертаємося до того, хто дає нам це життя, дає мир, дає нам віру, — пояснює священник Юрій Завійський.

Символ голуба обрали невипадково. Адже споконвіків цей птах є уособленням добра, любові, миру і спасіння. Саме тому учасники акції утворили фігуру голуба та виклали з лампадок силует птаха. Також у небо полетіли живі голуби, немов душі тих, кого забрала ця війна.

Головний меседж - це є мир в Україні. І оцей голуб спасіння, який ми зробили, після тих голубів справжніх і після тих голубів, наших людських душ, залишилися ці наші лампадки - це наші душі, які живуть в кожному українцеві нашої великої держави, — зазначає режисер Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Юрія Дрогобича Влад Сорокін.

Долучилися до флешмобу працівники культури, юні спортсмени, творчі колективи, зокрема Дрогобицький муніципальних хор «Легенда», який з-поміж іншого виконав духовний гімн України «Боже великий єдиний».

А актриса театру і кіно Лариса Трояновська продекламувала вірш Олександра Олеся.

В нім не тільки любов. В нім прагнення життя для України, процвітання для України. Ну і звичайно, для мене це думка про тих воїнів, які сьогодні захищають наші життя, — зауважує актриса Київського академічного драмтеатру на Подолі Лариса Трояновська.

Додамо, що через війну Лариса Трояновська була змушена покинути свій дім у Києві і тимчасово переїхала до Дрогобича. Загалом же це місто з початку російської агресії  прийняло понад 20 тисяч переселенців, половина з яких вирішили тут і залишитися.

Це будуть ті люди, які будуть жити в Дрогобичі, і буть творити новий Дрогобич, які разом з нами будуть творити нову Україну. Тому що Україна буде новою. Це буде велика потужна держава, яку світ буде знати як основним проповідником світла і добра на цій планеті, — повідомляє міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Дрогобичі демонтують радянський меморіал «Вічний Вогонь» (відео) У Дрогобичі демонтують радянський меморіал «Вічний Вогонь» (відео)
Комунальники розпочали розбирати комуністичну символіку Меморіалу слави «Кладовище радянських воїнів» 
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next