У Львові прооперували дівчинку, яка народилася з 6 пальчиками на руці (відео)

У Львові прооперували дівчинку, яка народилася з 6 пальчиками на руці (відео)
Зайвий палець дитині видалили одразу після народження, однак інший був деформованим, тож було необхідне хірургічне втручання.

Народилася з шістьма пальцями на руці: у Львові прооперували 5-річну дівчинку. Зайвий пальчик розташувався між великим та вказівним, і його дитині видалили одразу після народження, однак інший був деформованим, тож було необхідне хірургічне втручання.  

Її до року ми прооперували, 6-й пальчик вирізали, але залишилася проблема викривлення пальчика.  І нам сьогодні Ірина Миколаївна запропонувала зробити виправлення пальчика. Буде вставлена спиця і відкорегуються шрами, щоб їх так не було помітно, — каже Оксана Шума, мати пацієнтки. 

Оперувала хірургиня з Харкова, яка приїхала до Львова, а саме до 1-го ТМО, щоб допомогти нашим лікарям надавати спеціалізовану допомогу. Загалом консультацію провели для 15-х пацієнтів з різними вадами верхніх кінцівок. Лікарка розповідає, що дітки з характерними проблемами народжуються часто, але не завжди їм можуть надати якісну допомогу, тому їм доводиться звертатися до закордонних спеціалістів. 

На жаль не завжди ці операції виконуються зі збереженням усіх умов, бо я повторююсь, що це є поєднання, як пластичної хірургії, так і ортопедії. Й іноді не завжди можна отримати бажаний результат при лікуванні, — попереджає Ірина Гарбузняк, ортопед-травматолог. 

Тому потім такі пацієнти звертаються повторно для проведення операцій. Тепер же такі втручання проводитимуть і в лікарнях Львова. 

Це є командна робота, це є спільне проведення, як консультацій, так і оперативних втручань. І навчання один в одного. Є велика школа й великий здобуток наших лікарів, які працюють в тій ділянці, а також оцінюємо і користуємося знаннями так званої школи Ірини Миколаївни, яка працює в Харкові в інституті ім. Ситенка, — підсумував Андрій Дворакевич, керівник дитячої хірургії дитячої лікарні 1-го ТМО Львова. 

Додамо, що ще 5 маленьких пацієнтів теж потребують хірургічного втручання. За планом усі необхідні для них процедури проведуть вже через місяць. 
 

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео) У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео)
У новоствореному центрі є дві нові сучасні операційні, сім реанімаційних ліжок і десять палатних.
У Західноукраїнському дитячому медичному центрі майже 90% маленьких пацієнтів одужують від лейкемії (відео) У Західноукраїнському дитячому медичному центрі майже 90% маленьких пацієнтів одужують від лейкемії (відео)
Ще 35 років тому в Україні лише одиниці одужували від гострої лейкемії, тобто раку крові.
Операція триває 5 хвилин! У Львові почали оперувати хворобу Нотта без розрізу пальця Операція триває 5 хвилин! У Львові почали оперувати хворобу Нотта без розрізу пальця
За словами медиків, операція триває лише 5 хвилин, а позбавляє проблеми на все життя.
Loading...
Load next