Підземелля у схилі Високого Замку: львівські дигери розвідали, що там всередині (відео)

Підземелля у схилі Високого Замку: львівські дигери розвідали, що там всередині (відео)
На початку минулого століття ці підземелля використовувалися як величезні холодильні склади.

У схилах Високого Замку львівські дигери розвідали підземелля. Хто проїжджав по вулиці Опришівській, напевно, помічав наглухо замкнені старі ворота, що ведуть углиб Високого Замку. І багато хто задавався питанням, що ж там таке. Тому дигери вирішили дослідили підземні ходи і показати, що ж там всередині.

Отож, зачинені двері ведуть у велику залу з арочним склепінням. Вона побудована з тесаного каменю та червоної цегли. Висота стелі орієнтовно 7 метрів, довжина головної кімнати - майже 50 метрів. Звідти є проходи і в кілька бокових кімнат, які мають приблизно таку з площу. Всі вони закінчуються тупиками.

Як розповіли дослідники, конструкція, спосіб побудови та атмосфера всередині дуже нагадує винні погреби на Закарпатті. А це й не дивно, адже за інформацією, яку роздобули дигери, на початку минулого століття ці підземелля використовувалися як холодильники. Взимку туди завозили лід, а потім впродовж року там зберігали продукцію, що швидко псується. Потім там встановили сучасні холодильні агрегати і перетворили ці кімнати на промислові морозильні камери. Та після розпаду Союз все закинули.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Унікальна виставка «Історії сильних духом» про життя людей з інклюзивністю (відео)
У Львові представили унікальну виставку, яка розповідає про життя людей з інвалідністю.
Дерев’яна архітектура Карпат: Урич та «Хата в Глубокім» (відео) Дерев’яна архітектура Карпат: Урич та «Хата в Глубокім» (відео)
Продовжуємо розповідати про дерев’яну архітектуру.
У Львівському музеї історії релігії відкрили виставку "Sanctum" (відео) У Львівському музеї історії релігії відкрили виставку "Sanctum" (відео)
Після завершення виставки усі роботи можна буде придбати. Половину коштів автор передасть на благодійність.
Loading...
Load next