Унікальна виставка «Історії сильних духом» про життя людей з інклюзивністю (відео)

Унікальна виставка «Історії сильних духом» про життя людей з інклюзивністю (відео)
У Львові представили унікальну виставку, яка розповідає про життя людей з інвалідністю.

У приміщенні львівської «Сенсотеки» представили унікальну виставку, яка розповідає про життя людей з інвалідністю. Про те, які проблеми спіткають їх у побуті, як місто допомагає їм інтегруватися у суспільство та про свою творчість.

Працював по музиці і все життя жив з музикою. Потім опинився у Львові. Останнім часом взяв до рук ліру народну, автентичну і так і пропагую, - розповів львів'янин Лайош Болднар.

Також Лайош виступає для людей у якості вуличного музиканта і його можна частенько побачити у парках нашого міста. Таким чином, розповідає чоловік, він популяризує традиційну українську музику. А ще на виставці у відвідувачів була можливість познайомитися з творчістю Анастасії, яка вирішила бути письменницею і через свої оповідання ділитися з людьми власними переживаннями.

Я поки що пишу оповідання, музичні оповідання, такі оповідання, казкові оповідання. Про танго, це моя мрія – танцювати танго, - доповіла львів'янка Анастасія Олексюк.

Головна ідея виставки - показати, наскільки зараз наша країна та зокрема Львів доступні для такої категорії людей.

Наша місія була привернути увагу. Люди з інвалідністю дуже мало представлені, ми багато говоримо про інклюзію, про права людей з інвалідністю, але ми дуже часто забуваємо про те, що їх можна самих запитати про це. І саме через те ми обрали такий формат: нарративні інтерв’ю, біографічні інтерв’ю, де нам люди самі розповідали свої історії, - наголосила Наталія Звягінцева, організаторка виставки.

Триватиме виставка у Львові до кінця жовтня. Після цього її представлять у Слов’янську, Харкові, Києві та навіть у Берліні.

 

Читайте також
До дня незалежності у Львові запрацювала виставка під назвою "Символи незалежності" До дня незалежності у Львові запрацювала виставка під назвою "Символи незалежності"
Від справжньої стрілецької зброї до особистих речей відомих політиків. У Львівському історичному музеї запрацювала виставка під назвою "Символи незалежності". У експозиції представлені понад 200 пам’яток з 25-ти фондових збірок, серед яких чимало унікальних атрибутів.
У Львівському музеї історії релігії відкрили виставку "Sanctum" (відео) У Львівському музеї історії релігії відкрили виставку "Sanctum" (відео)
Після завершення виставки усі роботи можна буде придбати. Половину коштів автор передасть на благодійність.
Підземелля у схилі Високого Замку: львівські дигери розвідали, що там всередині (відео) Підземелля у схилі Високого Замку: львівські дигери розвідали, що там всередині (відео)
На початку минулого століття ці підземелля використовувалися як величезні холодильні склади.
Loading...
Load next