У Львові на базі Палацу Мистецтв відкрили "СпівДія Хаб" (відео)

У Львові на базі Палацу Мистецтв відкрили "СпівДія Хаб"  (відео)
У «СпівДія Хаб» на базі Палацу Мистецтв місцеві жителі та переселенці зможуть отримати гуманітарну допомогу, психологічну підтримку, юридичні та кар’єрні консультації.

Гуманітарна допомога, психологічна підтримка, юридичні та кар’єрні консультації – у Львові запрацював «СпівДія Хаб». У цьому центрі зможуть отримати послуги як місцеві, так і ті, хто знайшов прихисток на Львівщині через воєнні дії.

Орієнтуємось зараз на те, щоб люди в нових містах, куди вони переїхали, могли знайти комплексний, мультифункціональний простір, де є всі, по суті, запити, які вони потребують закрити.

Зараз дуже багато насправді є різних запитів. З одного боку є ще до сьогодні гуманітарні виклики і потреби в елементарних речах: одяг.

 Продукти харчування, - розповідає Ірина Тулякова, увиконавча директорка БФ «СпівДія», голова ради Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту.

Окрім того, великим попитом зараз користується «СпівДія діти». Адже цей спільний з UNICEF проект допомагає дітлахам віком від п'яти до 12 років швидше адаптуватися, а також провести дозвілля цікаво й з користю, зокрема у літній період.

Це – можливість молодим мамам, родинам прийти, залишити свою дитину, з якою працюватимуть фахівці. Власне в межах якої також проводився «Мультитест? Будь The best» – це підготовка до школи, - каже Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту України.

Волонтерський осередок, у якому людям, постраждалим від війни, створили на базі Львівського обласного молодіжного центру у співпраці з Міністерством молоді та спорту України. То ж і реалізацією завдань у ньому займатиметься саме молодь. Ця платформа стала 24-ю на території України.

До того, щоб можна було надавати допомогу людям, які цього потребують – з однієї сторони. З іншої – це психологічна підтримка саме молодих людей, які сюди перебралися, юридична допомога, можливість знаходження ними праці та інтеграції у суспільство, - розповідає Максим Козицький, голова Львівської обласної військової адміністрації.

Найбільшою потребою молодих людей це продовжувати свою діяльність в Україні і віднайти ті можливості, і власне зараз ми так само в межах нашої роботи, в плані відновлення, теж робили акценти на те, щоб молодим людям максимально інформувати про можливості, які є в Україні для її розвитку, - пояснює Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту України.

До слова, ініціатори проекту закликають долучатися до волонтерства небайдужу молодь. Зазначимо, 60% послуг у «СпівДіяХаб» отримуватимуть переселенці, решта 40 – місцеве населення. Аби отримати необхідну допомогу, слід звернутися на сторінку Львівського молодіжного центру у фейсбуці і вже молодь, яка там працює, роз’яснить подальші кроки.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини
18 львівських компаній, а також юридичні особи які мають відношення до них потрапили під дію санкцій Ради національної безпеки та оборони. Зокрема їхні активи будуть заблоковані і компанії обмежать у торговельних операціях.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next