Фатальна «петля» винищувача: у Львові вшанували пам’ять жертв Скнилівської трагедії (відео)

Фатальна «петля» винищувача: у Львові вшанували пам’ять жертв Скнилівської трагедії (відео)
77 загиблих, близько 250 постраждалих – у Львові вшанували пам’ять жертв Скнилівської трагедії.

У Львові вшанували пам’ять жертв Скнилівської трагедії. Рівно 20 років тому під час авіашоу на аеродромі під Львовом винищувач СУ-27УБ впав у натовп глядачів. Екіпажу цього повітряного судна не вдалося виконати «косу петлю з поворотом» – фігуру вищого пілотажу безпечно: літак зачепив крилом землю. Того дня серед 10 тисяч глядачів був і Віктор.

Він робив вищий пілотаж. Це була секунда. І коли він йшов дуже низько, а я зрозумів, що зараз буде біда, вже думаю, куди бігти. А люди думали, що він бавиться, а він саме падав. Все. Навіть ніде було сховатися, величезне поле, декілька секунд і він уже тут, - розповідає Віктор, очевидець Скнилівської трагедії.

Подивитися на авіашоу з Віктором прийшла його дівчина – лікарка за фахом. Одразу після трагедії вони разом рушили надавати першу допомогу постраждалим. Чоловік у минулому захоплювався авіацією, тож знає основи льотної справи. Каже: авіашоу провели без жодної репетиції.

Цього дня він прилітає з Житомира, не на іншому літаку, як має бути, баки повні, щоб летіти назад. А з повними баками не можна виконувати фігури вищого пілотажу, ну і от – висновок такого нашого поспіху, - пояснює Віктор, очевидець Скнилівської трагедії.

Трагедія забрала життя близьких Галині людей. 7-річної Мар’янки та батька дівчинки. За словами жінки, родичі загиблих і досі не пережили фатальну подію.

Вже пройшло 20 років, але це дуже важко до сьогоднішнього дня.

Це рана, яка не заживає, - каже Галина, львів’янка.

Скнилівська трагедія стала найбільшою в історії авіаційних шоу. Пам’ять жертв катастрофи у Львові щороку вшановували біля летовища, потім присутні вирушали до «Сегменту пам’яті на аеродромі», де покладали квіти та запалювали лампади. Проте через повномасштабне російське вторгнення, цьогоріч меморіальні заходи обмежилися лише Богослужінням.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Прихисток є! Відтепер жертви насилля мають куди звернутись за допомогою Прихисток є! Відтепер жертви насилля мають куди звернутись за допомогою
У Львівському районі з’явився будинок, в якому допомагатимуть пригнобленим людям
День пам'яті жертв Голодомору: у Львові вшанували загиблих (відео) День пам'яті жертв Голодомору: у Львові вшанували загиблих (відео)
За даними науково-демографічної експертизи, загальна кількість людських втрат від Голодомору становить 3 мільйони 941 тисячу осіб.
На Львівщині внаслідок ДТП загинули четверо осіб (відео) На Львівщині внаслідок ДТП загинули четверо осіб (відео)
На місці працюють медики та поліція. Поліція встановлює особи загиблих.
Loading...
Load next