Львів'ян закликають не вірити телеграм-каналам, які транслюють наративи "руzzкого міра"

Львів'ян закликають не вірити телеграм-каналам, які транслюють наративи "руzzкого міра"

Мешканців Львівщини закликають відповідальніше підходити інформаційної гігієни та вибору джерел інформації, оскільки зараз є безліч телеграм-каналів, які свідомо чи опосередковано транслюють наративи «руzzкого міра».

Зокрема, сьогодні відбулась ситуація, яка це наочно продемонструвала.

10 серпня о 15:08 декілька телеграм-каналів, серед яких:

  • «Ракетна небезпека»,
  • «Ракетна небезпека Львів»,
  • «Типовий Львів»,
  • «Zahid WTF»

оприлюднили повідомлення про ракетну небезпеку у Львові та області із закликом перейти до найближчих укриттів. При цьому служби, уповноважені на передачу сигналів цивільного захисту («Повітряна тривога», «Відбій повітряної тривоги»), повідомлень про «Ракетну небезпеку» у цей проміжок часу не надсилали. Тому у Львівській області повітряна тривога не оголошувалась.

Разом із цим організовано - ніби фея паличкою махнула - на пабліках різних телеграм-каналів та спільнот у інших соціальних мережах почали з’являться повідомлення від «небайдужих громадян» про те що «Ракетна небезпека є, а сирени, як хрущі, не гудуть» або «Чую сирену десь неподалік, два рази спрацювала і все» etc, - підкреслили в групі Оповіщення ЦЗ.

Через пів години, адміністратори вищезгаданих телеграм-каналів оповістили про начебто відбій, хоча ані тривоги, ані відбою у Львові та області насправді не було.

В Оповіщенні Центрального захисту наголошують, що ворог продовжує шукати найменшу можливість посіяти зневіру, паніку, відчай серед українців, подібно до того, як минулого року узимку покотилася хвиля повідомлень про замінування в різних містах України.

Тож українців та львів'ян зокрема закликають довіряти перевіреним джерелам інформації. Щодо оголошення сигналів «Повітряна тривога», «Відбій повітряної тривоги» це:

  • сирени, які лунають безпосередньо на місцях;
  • телеграм-канал «Оповіщення ЦЗ»;
  • мобільний додаток «Повітряна тривога» від Ajax system;
  • мережа обласного ефірного телебачення та радіомовлення.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Сирени про повітряну тривогу на Львівщині почують всі (відео) Сирени про повітряну тривогу на Львівщині почують всі (відео)
Зараз на Львівщині є близько 180 електросирен, більше ніж 150 інтернет-гучномовців, понад 2 сотні систем вуличної звукофікації та 25 мобільних сирен.
Сигнал «Повітряна тривога» у Львові залишається незмінним (відео) Сигнал «Повітряна тривога» у Львові залишається незмінним (відео)
При загрозі або виникненні НС є сигнал УВАГА ВСІМ! – це уривчасте звучання сирен, після якого ТБ, радіо та гучномовці передають повідомлення від органів влади.
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Loading...
Load next