У Львові потребують людей для плетіння маскувальних сіток (відео)

У Львові потребують людей для плетіння маскувальних сіток (відео)
За останні місяці кількість охочих долучитися до плетіння маскувальних сіток зменшилася в рази, а тим часом запити на ці вироби від військових надходять щоденно

У Львові потребують людей для плетіння маскувальних сіток. До прикладу, у 8-му ліцеї зараз сформувалася вмотивована команда волонтерів, яка тут працює постійно.  

Мій син воює, тому я звичайно я прийшла допомагати ЗСУ і сину в тому числі. Ходжу кожного дня з самого початку війни. Я спочатку пробувала різати тканину й то мені показалося скучним і я сказала, що не хочу. А тут такий творчий процес, моторику розвиваю. З колежанками можна поговорити, подружок знайшла, — каже Віра, волонтерка.

Ми приїхали з Харкова усією родиною сюди, коли почалися усі ці страшні події. Невістка моя знайшла цю локацію, як говорила Богдана в перші дні ми стояли в черзі довго, в нас перевіряли наші дані, паспорти, звідки ми приїхали. Якщо Харків, то питання ставили, які в нас там локації в Харкові, бо було дуже багато людей і щоб не було ніяких провокацій. А вже зараз втягнулися плетемо все до добре, — розповідає Наталія, волонтерка.

Однак за останні 2 місяці кількість охочих долучитися до плетіння зменшилася в рази, а тим часом запити на ці вироби від військових надходять щоденно.

Ми з 25 лютого облаштували штаб в Пороховій вежі, це було 3 поверхи на яких ми плели сітки. Приблизно кожного дня до нас приходили по 200-250 людей і ще частині черги, яка складалася зі 100 людей ми відмовляли, бо нам не було куди їх помістити. Люди приходили подекуди за годину, щоб встигнути прийти до нас на плетіння. А зараз до нас приходять людей 30-40 в кращому випадку, — Богдана Синякевич, головна координаторка по плетінню маскувальних сіток.

Богдана додає, що зараз в них черзі більше 10-ти сіток, які військові чекали ще вчора.  

Що б комфортно працювати, то 1 м на 1 людину і вона собі комфортно почувається, тобто, якщо поставити усіх людей на 10-ти метрову сітку, то впринципі її можна за 2-3 годинки та і сплести. Тобто, якщо людей багато, то все залежить так само наскільки люди мають досвід в плетінні, бо ті які тільки починають, то вони повільніше, а досвідчені вже досить швидко, в них дуже швидкі ручки. І вони так швиденько роблять й сітка готова, — Богдана Синякевич.

Потребують й матеріалів для плетіння. Самі сітки вони закупляють окремо.

А от тканини для сіток ми просимо приносити якийсь одяг, бажано натуральний, якщо це котон, якщо можливо льон кому не шкода.  Можливо це якійсь простині, які у вас завалялися зелених кольорів. Часто просять, от до прикладу в нас позаду сітка, частина позицій знищена просто  і там зелень не росте, тому робимо бежеві сітки. Трішки додаємо сірих кольорів. Зелень, беж, сірий – це ті кольори, які ми використовуємо на сітки, — Богдана Синякевич.

Якщо ви бажаєте долучитися до цієї справи, то волонтерів зокрема у 8-му ліцеї чекають з середи по неділю з 12 години дня і до 6-ї вечора.  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Львів’ян запрошують до плетіння маскувальних сіток для бійців: коли і де? (відео) Львів’ян запрошують до плетіння маскувальних сіток для бійців: коли і де? (відео)
Львів’ян запрошують до плетіння маскувальних сіток для бійців. Захід відбудеться 3 червня о 12:00 у парку «На Валах», що на вулиці Винниченка, 18.
У Львові волонтери виготовляють маскувальні сітки для українських військових (відео) У Львові волонтери виготовляють маскувальні сітки для українських військових (відео)
Львів’яни приносять тканину, тут ж і плетуть сітки, а також допомагають заготовляти смужки для плетіння 
Підтримка учасників АТО на Львівщині: у центрі зайнятості допомагають військовим відкрити власну справу (відео) Підтримка учасників АТО на Львівщині: у центрі зайнятості допомагають військовим відкрити власну справу (відео)
В обласному центрі зайнятості діє спеціальна програма для ветеранів бойових дій, яка допомагає нашим захисникам відкрити власну справу.
Loading...
Load next