До Львова прибули американські хірурги, щоб допомогти діткам з вадами вродженими вадами (відео)

До Львова прибули американські хірурги, щоб допомогти діткам з вадами вродженими вадами (відео)

До Львова  прибули американські хірурги, щоб допомогти діткам з найскладнішими вродженими вадами, мінно-вибуховими травмами обличчя та післяопіковими дефектами. Зокрема двоє хлопчиків прибули до Львова з Бахмута. Нещодавно вони потрапили під обстріл рашистів. Їх батько загинув, зараз вони у лікарні разом з бабусею.

Ми тільки дім купили. Ми в Горлівці втратили 2 домівки, вже пройшли 2 війни. Перед цим я тільки поховала діда, почалася війна в Артемівську (зараз Бахмут, — ред.) і його паралізувало, його не змогли врятувати. А тепер поховала сина, йому ще не було 40-ка років, і вже немає сина, — розповіла Анна, бабуся Кирила і Михайла.

Тато був у наметі на вулиці і я бачу, що летить (ракета - ред.) й хотів забігти, а в нас ручка вверх відчиняється. Я хотів забігти, але смикав вниз й вона не відчинялася й мене з дверима вибило в коридор, а звідти я доповз до холодильника й мене знайшла бабуся й хрещена мати, — каже Михайло, пацієнт.

Михайло і Кирил ще 8 років тому отримали опіки, коли ховалися від ракет у підвалі у Горлівці.

Дитячому тілу, яке росте, рубці заважають рухатися, зазначають лікарі. Американські хірурги вирішили допомогти хлопчикам й дати шанс на щасливе дитинство. Нещодавно Кирилу провели операцію, зараз хлопчик у стаціонарі.  

Шрам від опіку дуже тонкий, й він був розташований поблизу важливих ділянок ноги, тому нам було дуже важливо під час операції не зачепити м’язи, нерви та артерії. Але попри складнощі нам вдалося провести процедуру й отримати чудовий результат. Метою було, щоб нога хлопчика могла добре згинатися. Й таким чином він зможе бігати та грати у спортивні ігри, — зазначив Стів Ортен, щелепно-лицевий хірург з США.

Свою операцію чекає і Наталія. В неї вроджені вади губи та обличчя. З родиною вона неодноразово зверталася у різноманітні лікарні, але вартість операції була занадто великою для її сім’ї. Каже дуже пощастило, що на неї звернули увагу закордонні медики.

Не влаштуєшся на роботу, не вивчилася.  Якби людей зараз більше зараз більше турбує зовнішність ніж. Дякувати лікарям. Такий шанс випадає 1 на 1 000 000. І це дійсно шанс великий потрапити сюди, — впевнена Наталія, пацієнтка.

Попереду кілька процедур, які зрештою мають покращити стан Наталії.

Видалення пухлини нижньої губи і корекція зовнішнього вигляду, зменшення   м’яких тканин нижньої губи й формування цієї нижньої губи до звичайного вигляду, — уточнив Олександр Калінчук, завідувач хірургічного відділення дитячої лікарні Св. Миколая 1-го ТМО Львова.

На рахунку лікарів - 15 консультацій, 3 операції та 2 естетичні процедури. Львівські медики кажуть, це унікальна можливість для них вивчити щось нове.

Завжди важливий досвід, тобто, коли приїжджають хірурги з іншого континенту, то ми бачимо, як вони працюють. В них є певні лайфгаки, які ми беремо собі на озброєння. Ми спілкувалися й вони теж багато цікавого від нас дізналися про що вони раніше не чули. Вони показали нам свої результати, ми їм свої. Обмін досвідом це завжди прогрес, це завжди рух вперед і це має бути. Як і у всьому цивілізованому світі, — резюмував Олександр Калінчук.

Загалом закордонні хірурги планують провести у Львові 20 операцій.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Польовий медичний госпіталь поблизу Львова (відео) Польовий медичний госпіталь поблизу Львова (відео)
Міжнародна гуманітарна організація «Сумка самарянина» розгорнула госпіталь, де американські медики безкоштовно надаватимуть меддопомогу всім потребуючим в умовах війни.
В львівському ОХМАТДИТі американські медики консультують та оперують дітей з вадами обличчя (відео) В львівському ОХМАТДИТі американські медики консультують та оперують дітей з вадами обличчя (відео)
Американські спеціалісти спільно з медиками Львівського «ОХМАТДИТу» протягом трьох днів безкоштовно консультують та оперують дітей з усієї України з найскладнішими вадами обличчя.
До Львова завітають топові щелепно-лицеві хірурги з США До Львова завітають топові щелепно-лицеві хірурги з США
До Львова завітають щелепно-лицеві хірурги з США та допоможуть маленьким українцям з розщілинами губи і піднебіння
Loading...
Load next