Дизайнерка зі Старого Самбора надсилає українські вишиванки світовим лідерам (відео)

Дизайнерка зі Старого Самбора надсилає українські вишиванки світовим лідерам (відео)
Дизайнерка зі Старого Самбора Галина Шуневич надсилає сорочки із національним орнаментом світовим лідерам на знак подяки за підтримку України.

Її вишиванки – у Бориса Джонсона, Джо Байдена, Анжея Дуди, а ще у лідерів країн Балтії. Дизайнерка зі Львівщини Галина Шуневич створює вбрання із національними візерунками не на великому підприємстві, а власноруч ось тут, вдома у Старому Самборі.

Це 1 з моїх куточків моєї майстерні, де я забуваю про буденні справи, - каже Галина Шуневич, дизайнерка вишитого одягу.

Білими нитками по білій тканині – у кольорі чистоти, елегантності та вишуканості пані Галина бачить «Президентську вишиванку».

Я от взяла український орнамент, добавила ще філейне мереживо, скомбінувала ше мережку. Там ше на рукаві є така вишивка, - пояснює Галина Шуневич.

Над одним таким виробом пані Галина працює тиждень. А передає сорочки у таких екоторбинках із надписом «Ой, у лузі червона калина похилилася». Хоч у найближчих планах дизайнерки – друга серія, на яку надихнули новини про контрнаступ ЗСУ на фронті.

В першому вона похилилася, внизу, тут її трошки розвернули. І ми її підіймемо, - Галина Шуневич, дизайнерка вишитого одягу.

На початку повномасштабного вторгнення росії до України у пані Галини було бажання дещо призупинити виробництво, гадала – не на часі. Проте швидко зрозуміла: треба бути активною та корисною для країни.

Мій фронт – творчий, а моя зброя – то вишивка, - наголошує Галина Шуневич.

Про усі логістичні подробиці передачі вишиванок жінка не розповідає, проте додає: це – не подарунок, а радше подяка лідерам країн, за підтримку українців. А починалося усе у 2013-му році як радше хобі із цієї рожевої косметички. Тепер ж у її арсеналі вишиті сукні, за якими полюють навіть закордоном.

А це  Лілія та Роман. Наречені прийшли на примірку парних вишиванок для весілля.

Ми приходили, пані нам показувала.  Все підбирали. Дуже ми задоволені, - запевняють Роман та Лілія Сольчаники, наречені.

Галина Шуневич зізнається: колись і уявити не могла, що за якихось 9 років за створеним нею етноодягом охочі не лише вишуковуватимуться у чергу, а й носитимуть світові лідери.

Та ви шо? Я таке нічо не думала. Роблю те, що люблю і люблю те, шо роблю, - додає Галина Шуневич, дизайнерка вишитого одягу.

І так 24 на 7 без вихідних, лише у перервах на хатні справи. Зазначимо, «Президентські вишиванки» Галина створює за власний кошт. Втім до цього проєкту може долучитися кожен охочий: ідейно або ж фінансово. Для цього звертайтеся до Галини Шуневич у соцмережах.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
У музеї у Львові митці з майстерні Магди Дзвін організували виставку українського вбрання У музеї у Львові митці з майстерні Магди Дзвін організували виставку українського вбрання
Митці з майстерні Магди Дзвін вперше організували свою виставку автентичного вбрання, яку представили у національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького
Святкування Дня захисника України: молодь запрошують на історично-патріотичний табір Святкування Дня захисника України: молодь запрошують на історично-патріотичний табір
У середині жовтня українці відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці – одне з найважливіших свят у році. Саме 14 жовтня українці святкують День захисників України, День запорозького козацтва та День створення Української повстанської армії.
Вижити у спеку в маршрутці: проблеми громадського транспорту у Львові (відео) Вижити у спеку в маршрутці: проблеми громадського транспорту у Львові (відео)
Звичайна поїздка в громадському транспорті перетворюється у надскладну місію – не знепритомніти чи хоча б вийти з маршрутки сухим.
Loading...
Load next