У Самборі облаштують тимчасове житло для переселенців (відео)

У Самборі облаштують тимчасове житло для переселенців (відео)
У відремонтованому медзакладі зможуть одночасно проживати від 120 до 150 вимушених переселенців.

Евакуаційні потяги прибувають до Львова щодня, кількість вимушено переміщених осіб зростає. Наразі у області офіційно зареєструвалися 250 тисяч переселенців, 75 тисяч з яких – діти. Люди відповідно потребують нових помешкань. Одне з таких створять у Самборі в одній з міських медичних установ.


Колись це була поліклініка, але 10 років вона не функціонує. Буде поміняний дах, будуть замінені вікна, майже 800 кв м ремонту, перепланування і 130-150 переселенців зможуть там перебувати в комфортних умовах, приблизно таких, як ми знаємо львівські гуртожитки, - розповідає Павло Тітко, директор БО «Мальтійська служба допомоги України».

На відміну від попередніх проєктів, де відновлення об’єктів відбувалося спільно з донорами, це приміщення Мальтійська служба зголосилася відремонтувати самостійно. За попередніми підрахунками, вартість реконструкції медзакладу обійдеться у 15 мільйонів гривень.

Мальтійська служба була з нами на кордоні, коли десятки тисяч наших громадян залишали країну; на вокзалі, коли десятки тисяч громадян приїжджали до нас потягами. Ви були з нами тоді, коли нам треба було нагодувати, знайти притулок чи швидкі допомоги не тільки для Львівщини, але й для всієї держави, - повідомляє Максим Козицький, начальник Львівської обласної військової адміністрації

Ремонтні роботи розпочнуть наступного понеділка. Нині ж Львівська обласна військова адміністрація, Самбірська міська рада та Благодійна організація «Мальтійська служба допомоги України» підписали Меморандум про співпрацю.

Ключове є те, що ми – всі три сторони, які підписали цей меморандум зобов’язалися, що до завершення цього 22 року ми цей проект спільними зусиллями реалізуємо і люди зможуть вже, будемо старатися, щоб до нового року поселилися вже і змогли там перебувати в комфортних умовах.

Цей об’єкт є власністю міста і він залишиться в мирний час служити громаді міста Самбора, - наголошує Юрій Гамар, голова Самбірської міськради.

Нагадаємо, на Львівщині затвердили нову обласну Програму реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів на 150 млн грн: у планах – ремонт 25 закладів у 20 тергромадах та створення 2700 місць для довготривалого проживання внутрішньо переміщених осіб.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові облаштують центр для переселенців, які потребують спеціальних умов проживання (відео) У Львові облаштують центр для переселенців, які потребують спеціальних умов проживання (відео)
Центр створять на території колишнього диспансера. Для проживання ВПО наразі розглядають 4-поверхову будівлю, у якій зможуть проживати орієнтовно 80 осіб.
Loading...
Load next