У Львові облаштують центр для переселенців, які потребують спеціальних умов проживання (відео)

У Львові облаштують центр для переселенців, які потребують спеціальних умов проживання (відео)
Центр створять на території колишнього диспансера. Для проживання ВПО наразі розглядають 4-поверхову будівлю, у якій зможуть проживати орієнтовно 80 осіб.

У Львові облаштують центр для переселенців, які потребують спеціальних умов проживання. Серед потенційних мешканців Катерина зі своїми хлопчиками, які зараз проживають в одному з модульних містечок. Дітям в ранньому віці діагностували спинно-м’язову атрофію й вони вимушені пересуватися на візках, а при наявних умовах проживання їм звичайні побутові речі даються вкрай важко. 

Потрібно нам, наприклад, якесь приміщення для занять, от фізичних занять по типу реабілітації. Потрібні масажі, можна нам. Звичайно хотілося  б щось таке, щоб можна було займатися хоча б самостійно, не те що там з якимось реабілітологом, я розумію, що зараз це складно, що усі центри зайняті, бо багато таких людей, як ми, - Катерина Ісіченко, переселенка з Балаклії.

Центр створять на території колишнього диспансеру. Для проживання ВПО наразі розглядають 4-поверхову будівлю, у якій зможуть проживати орієнтовно 80 осіб. Ця територія наразі на балансі 2-го медоб’єднання Львова, тому й допомога від спеціалістів мешканцям буде забезпечена.

Ми надаємо, як первинну допомогу тобто це сімейні лікарі, в нас є хоспіна допомога, відділення реабілітації, є амбулаторні служби, працюють мобільні бригади, які можуть виїжджати й на місці надавати допомогу, якщо це не є по екстреним показанням. Ми вже будемо це все бачити по запиту людей, які будуть тут жити, - Андрій Миськів, в.о. гендиректора 2-го ТМО Львова.

Посадовці міської ради кажуть, що від початку повномасштабного вторгнення чимало людей з особливами потребами знайшли прихисток у місті Лева, однак забезпечити усіх спеціальним доглядом немає можливості й відкриття цього центру в корні змінить ситуацію.

Я точно можу сказати, що лише в тих прихистках, які ми обліковуємо живе кілька десятків таких людей, які потребують такого проживання й відповідно на нашу гарячу лінію є запити такі, що люди потребують такого проживання навіть якщо вони проживають у якихось приватних чи то квартирах, чи то готелях, закладах, - Ігор Кобрин, начальник управління соціального захисту Львівської міськради.
 

Наразі розробляється кошторисна документація на проведення робіт. Тут відремонтують приміщення, закуплять меблі, створять пандус для заїзду візків та ліфт. До фінансування залучать й інвесторів. Проте коли відкриється центр наразі не можуть сказати, однак сподіваються, що це відбудеться найближчим часом.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com
 

Читайте також
На Донбасі загинув 27-річний військовий з Львівщини Роман Задорожний (фото) На Донбасі загинув 27-річний військовий з Львівщини Роман Задорожний (фото)
Воїн служив у 24- ОМБр імені Короля Данила і був мешканцем селища Добротвір. Однак, внаслідок обстрілу з боку російських бойовиків на Луганщині, чоловік отримав поранення, яке було несумісним із життям.
Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео) Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео)
Любов, відданість та мужність. Перелік слів, якими можна назвати українських захисників чимало. Однак їх ніколи не вистачить, аби описати їхню жертовність та внесок у мирне небо над нашими головами.
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Loading...
Load next