У Львові активно відбудовують СТО, що постраждала від ракетного удару в квітні

У Львові активно відбудовують СТО, що постраждала від ракетного удару в квітні

Тут працювали ходовики з цієї сторони на підйомниках. Все це понищено, всі підйомники ми демонутвали.

Не чекати перемоги, а відбудовувати вже – Львівська СТО, в яку влучила російська ракета під час масованого обстрілу 18-го квітня поступово отримує друге дихання.

Раніше у цій будівлі було 6 підйомників, магазин, офіси та виконували шиномонтажні роботи. Ракетний удар знищив майже 70% приміщення, відтак його довелося демонтувати й почати відбудовувати з нуля. Натомість цю будівлю ще можна було врятувати.

Всі брами, всі вікна, дахи, це все, фасад – все прийшлося переробляти. В середині. Частково всі стіни попадали. Все переробили, відновили. Так, щоб дати людям робоча місця і людей зберегти і працюємо на сьогоднішній день, - розповідає Роман Стельмащук, директор СТО.

Тож із липня до своєї звичної справи повернувся й Володимир. Чоловік тут займається регулюванням геометрії коліс 12 років. І того зловісного дня також перебував на робочому місці. Ті події пригадує з жахом, та переконує: труднощів не боїться, а зруйноване відбудують.

То все погоріло, поломане було. І з 1-го липня запустили вже, стенд поставили нове обладнання, за новими технологіями, стоїть хантер 2020 року стоїть, - каже Володимир Лабич, працівник СТО.

Та і клієнтів, каже, менше не стало. Михайло – один із постійних. Ремонтує своїх «залізних ластівок» тут уже 10 років.

Я постійно дивився, чи працює СТО, переживав за хлопців і думав, коли вони відновляться. Хлопці відповідально відносяться до кожної машини, - розказує Михайло Процик, клієнт СТО.

Ракетний удар пошкодив усю територію станції техобслуговування, що на вулиці Шевченка у Львові, включно з автомобілями, які там перебували. Загалом вибуховою хвилею уразило 37 машин, в яких повилітали двері, вікна й фари. 7 автівок згоріло вщент. А ті транспортні засоби, які ще мали шанс на «друге життя», оновлюють.

Загалом, за словами директора зруйнованої СТО Романа Стельмащука, збитки оцінили у 33 млн грн.

Прийшлось трохи, що було, позбирати, бюджет, автомобілі попродавати, все, що можна було, і донька продала, я продав 2 автомобілі для того, щоб всі кошти сюди максимально, що можна за літо, не чекати, поки колись ми заробим, - пояснює директор СТО.

Вивозили усе переважно працівники станції самотужки.

Стільки тих завалин було і згарищ, що вивезли ми звідси 29 30-кубових контейнерів. Ми кожен день це все вивозили, збирали, вигрібали, щоб розпочати якісь будівельні роботи, щоб не бачити тих наслідків, що той ворог нам приніс, - каже Роман Стельмащук

Та от якщо станцію можна відбудувати, автомобілі відремонтувати, а техніку закупити нову, найцінніше ж життя – уже не повернеш. 4 працівників загинули на місці.

Російські окупанти вбивають людей, позбавляють житла, знищують інфраструктуру. Та не збагнуть одного: своїми ударами вони не сіють паніку, а навпаки – лише розлючують українців. І ця СТО – тому доказ. 

Показати ворогам на зло, що ми зробим краще, щоб вони бачили, що вони нас на коліна не поставлять. А ми своє відбудуєм.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com 

Читайте також
УНІКАЛЬНІ СТО на колесах з’являться на передовій УНІКАЛЬНІ СТО на колесах з’являться на передовій
Ставити військову техніку на колеса відтепер будуть швидко і прямо на фронті
Львів обстріляли ракетами: 7 людей загинуло, 11 – поранені (відео) Львів обстріляли ракетами: 7 людей загинуло, 11 – поранені (відео)
Три влучання в складські приміщення, які не використовувалися військовими. А також одне влучання по станції техобслуговування автомобілів.
Loading...
Load next