Повний блекаут: лише 30% споживачів Львівщини одночасно можуть використовувати світло

Повний блекаут: лише 30% споживачів Львівщини одночасно можуть використовувати світло

Повний блекаут: російський ракетний обстріл занурив Україну в темряву. Зокрема й Львівщину, яку ворог атакував 23-го листопада. З понад 70 ракет 5 терористи випустили по нашій області. Три з них збили сили ППО. 2 влучили в енергетичну підстанцію.

На жаль, немає можливості подавати світло у кожен будинок тому, що ми обмежені по потужності. На жаль, близько 30% одномоментно на даний час можуть мати електроенергію. Об'єкти критичної інфраструктури працюють, забезпечені дизель-генераторами, мають можливість подавати тепло і воду, - повідомив Максим Козицький, начальник Львівської обласної військової адміністрації.

Львів і область знеструмило трохи пізніше 14-ї години, однак вже після 17:00  енергетичні служби змогли поступово відновити електропостачання.

Але, звичайно, ситуація складна, бо ворог б1є, коли поділ системи, він так розраховує удари, коли атомна генерація, теплова генерація зупинилися. Щодо самої технології – гідрогенерація піднімається майже миттєво, теплова генерація йдуть години, то атомна по регламенту по безпеці атомних блоків, підйом іде приблизно добу, - каже Віталій Федун, головний диспетчер західного регіону НЕК «Укренерго».

Тому через дефіцит напруги в загальній мережі, станом на обідню пору споживання електроенергії становило лише 25% від запланованого. Відтак електропостачання першочергово подається до об’єктів критичної інфраструктури. Це і є поясненням, чому на одній вулиці деякі будинки мають світло, а інші занурені в темряву.

Це пов’язано першочергово з тим, що об’єкти критичної інфраструктури не мають прямого живлення в більшості випадків, а від них ще паралельно живляться інші споживачі. Тому можливо інші будинки деякі можуть мати напругу. Але ми будемо міняти цих споживачів можете порахувати:25% по 4 години хто буде як сидіти без напруги, - розповідає Роман Іванців, технічний директор «Львівобленерго».

Скоротити цей термін в «Обленерго» зможуть, якщо ситуація в енергосистемі покращиться. Водночас кажуть, готові до різних сценаріїв.

До погодинної подачі електроенергії, до вимкнення електроенергії.

У самому ж Львові ситуація наступна: поліклініки й лікарні працюють на дизель-генераторах. Школи з садочками функціонують у звичному режимі. У разі, якщо 24 години не буде світла, освітні заклади перейдуть на інший режим роботи. Електроенергію отримує 30% споживачів, через це у місті працювало лише 20% світлофорів, електротранспорт зупинився повністю. Натомість вода й тепло подається на 100%. Якщо ж електрики не вистачить, життєдайну подаватимуть за допомогою дизель-генераторів.

І тоді, якщо ми даємо воду, шляхом залучення дизель-генерації, тоді вода подається на 1-2 поверх, але в підвальних приміщеннях є облаштовані крани і люди з верхніх поверхів можуть спуститися і в тих кранах набрати собі води у випадку необхідності, - розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, зігрітися й зарядити гаджети можна у спеціальних пунктах обігріву. Їх наразі у Львові – 18. Якщо ситуація погіршиться, у мерії пообіцяли відкрити ще 192.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Постраждалим на Майдані львів'янам нададуть матеріальну допомогу Постраждалим на Майдані львів'янам нададуть матеріальну допомогу
У неділю, 21 листопада, в Україні відзначатимуть День гідності та свободи. З цієї нагоди, постраждалим учасникам, які отримали тілесні ушкодження під час масових акцій громадського протесту, що розпочалися 21 листопада 2013 року, нададуть матеріальну допомогу.
Завершення комплектування 125 бригади ТРО (відео) Завершення комплектування 125 бригади ТРО (відео)
Зараз тероборона найбільше потребує водії кранів, вантажних автомобілів, тракторів тощо.
Loading...
Load next