Очільник Львівщини затвердив обласний бюджет на 2023: на що підуть кошти?

Очільник Львівщини затвердив обласний бюджет на 2023: на що підуть кошти?
Загальний бюджет Львівської області на наступний рік складе 6,8 млрд грн.

Майже 7 мільярдів гривень: очільник Львівщини підписав розпорядження про затвердження обласного бюджету на 2023 рік. Вперше документ затверджує не обласна рада, а голова ЛОВА особисто. Бюджет зріс на пів мільярда гривень порівняно з попереднім і скаладає 6,8 млрд грн. Найбільше коштів передбачили на фінансування закладів освіти – трохи більш як 2 млрд грн, що на 6% більше від очікуваного виконання у 2022 році. Стільки ж – на реалізацію обласних цільових програм. На фінансування закладів медицини скерували мільярд. Трохи менше дісталося установам соцзахисту – 800 мільйонів гривень. 136 з них скерують для ВПО та захисників і захисниць України. Пів мільярди гривень отримали культура та мистецтво. 200 мільйонів – спорт. Понад 280 млн грн передбачили на реалізацію інфраструктурних проєктів, підтримку бізнесу та окремих військових формувань. На розвиток й утримання автодоріг, організації й безпеки дорожнього руху – 240 млн грн. Зазначимо, вперше в обласному бюджеті передбачили вилучення коштів до держбюджету – реверсну дотацію у сумі 252 млн грн. Додамо, фінансування запланованих видатків розпочнеться після затвердження місцевих бюджетів.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Небайдужі громадяни можуть допомогти кіберполіції Небайдужі громадяни можуть допомогти кіберполіції
Громадяни можуть долучитися до протидії ворожій пропаганді, фейкам та іншим кіберзлочинам долучившись до проєкту «Брама»
20 тисяч гривень: суд оштрафував львів'янку за розповсюдження фото й відео еротичного характеру 20 тисяч гривень: суд оштрафував львів'янку за розповсюдження фото й відео еротичного характеру
Дівчина визнала свою провину й уклала угоду про визнання винуватості з прокурором.
Loading...
Load next