У Львівському музеї історії релігії проводять екскурсії підземеллям монастиря домініканців (відео)

У Львівському музеї історії релігії проводять екскурсії підземеллям монастиря домініканців (відео)
Тут можна дізнатись про князівську в'язницю, побут монахів, їхні історії та святині.

У Львівському музеї історії релігії є унікальна можливість подивитися на справжнє середньовічне підземелля у монастирі домініканців. На екскурсії можна дізнатись про князівську в'язницю, побут монахів, їхні історії та святині.

Я третій раз у Львові, але перший раз тут. Навіть й не знала, що тут такий музей є підземний. Цікаво, але краще б озвучка була ще, або гіда б окремо давали, але цікаво.

Представники музею розповідають, що в середньому протягом року до підземелля навідують близько 50 тис. людей. Так тут є й різні експонати, як от до прикладу частина старовинного водопроводу, який складався з таких дерев’яних труб.

Вартість квитка невисока: 50 грн для дорослих, 40 грн для студентів, 30 грн для дітей. Звісно, що головним експонатом є саме підземелля, архітектура підземелля є характерною для Львова, центральної та східної Європи. Форма будівництва з цегли, з тесаного каменю. Тут можна побачити елементи підпірних стін, різних колон, - каже Орест Малець, директор Львівського музею історії релігії.

Відомо, що раніше ці приміщення використовували у господарських цілях. Зберігали продукти та інші речі.

Дослідники архітектури в нас тут бувають, періодично в нас тут працюють археологи й знаходять цікаві речі. Написано багато статей на цю тему. Є така думка серед дослідників, що цілком можливо оцей весь комплекс, ці монастирські приміщення побудовані раніше ніж 14 століття.Не виключено, що на цьому місті знаходився ще двір короля Льва Даниловича, - розповів директор Львівського музею історії релігії.

Додамо, що деякі зали цього підземелля й досі залишаються замурованими й не дослідженими.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Краса барвности": у Національному музеї ім. Андрея Шептицького у Львові відбулась виставка (відео) "Краса барвности": у Національному музеї ім. Андрея Шептицького у Львові відбулась виставка (відео)
На виставці експонується 80 відреставрованих робіт 50-ти художників.
Згоріла гуцульська ґражда у Львові: які наслідки для музею (відео) Згоріла гуцульська ґражда у Львові: які наслідки для музею (відео)
Цими вихідними у Львові згоріла гуцульська гражда середини 19-го століття. Разом із нею згоріло й 200 експонатів. Сталося це в Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького, знаному в народі як Шевченківський гай.
Loading...
Load next