Шеф-кухар з Нідерландів готує млинці для переселенців на Львівщині

Шеф-кухар з Нідерландів готує млинці для переселенців на Львівщині
З Нідерландів до Львова приїхав шеф-кухар, який вирішив приготувати смаколики особам, що втратили свій дім через війну.

З Нідерландів до нас приїхав шеф-кухар, який вирішив приготувати смаколики людям, що втратили свій дім через війну. Розповідає, що це вже давно допомагає українцям, але все одно вважає, що робить недостатньо.

Ми вирішили допомогти фізично замість того, щоб просто жертвувати кошти. А в себе вдома я кухар й зазвичай у січні-лютому в мене є трохи вільного часу. Одного дня я прокинувся й зрозумів, що можу щось зробити. В мене було все необхідне обладнання, бус й тому мені дуже легко готувати на локаціях. Мій задум ще опублікували у місцевій газеті в Нідерландах, що дозволило зібрати додаткові кошти на продукти, які ми тут готуємо, - каже Ярон ван Найнаттен, шеф-кухар з Нідерландів.

Вирішив готувати саме млинці, бо це водночас швидка та смачна їжа.

Млинці роблять усіх щасливими. Діти радіють, радіють й дорослі. Вирішили приготувати млинці з шоколадом, й окремо з сиром та беконом. Все для того, щоб подарувати людям гарний настрій, - розповідає Ярон ван Найнаттен, шеф-кухар з Нідерландів.

Люди ж кажуть, що ці смаколики на мить подарували їм відчуття спокою та нагадали про рідний дім.

Усі захотіли млинців, й тому з задоволенням прийшли сюди спробувати, як то кажуть, смаколиків. Бо до своїх ще далеко, то тут ми дуже раді, що прийшли нас пригостити. Такі, як у нас на сході млинці, вирішили покуштувати, бо до своїх ще далеко й не знати, що там буде далі, а тут я вже певно десь 2 місяці. Нам допомагають, пощастило, що тут є така організація, що поселили безкоштовно, допомагаю я їм тут, прибираю на кухні ото тут другий день чергую.

Допомогли шеф-кухарю організувати цю подію представники благодійної організації «Українська освітня платформа». Додають, що до них все дедалі більше звертаються небайдужі люди з-за кордону.

Здебільшого люди з-за кордону звертаються до нас з питаннями чим вони можуть нам допомогти. Ми дивимся на 2 варіанти. Якщо людина має певні здібності, до прикладу, в нас зараз є волонтер з Америки, який навчає дітей англійської мови, він конкретно приїхав, він мав цей запит. А є люди, які просто хочуть приїхати щоб допомогти й ми їх підключаємо до тої діяльності, яка в нас є. Наприклад, пакування на складі продуктових наборів, чи інша діяльність, багато діяльності з дітьми. Якщо ми бачимо, що волонтер відповідає нашим вимогам, то ми його запрошуємо, щоб він долучався до нашої роботи, - каже Мар’яна Білик, програмна директорка БО «Українська освітня платформа».

Після Львова шеф-кухар навідається у прихисток для ВПО у Сокалі після чого його мандрівка Львівщиною буде завершена. Але він не виключає можливість приїхати сюди ще не один раз.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Спроба втечі за кордон: затримали з підробними документами (відео) Спроба втечі за кордон: затримали з підробними документами (відео)
4 українців призовного віку пред’явили підроблені документи для перетину кордону. Кожен із них коштував 4 тис доларів США.
ДТП з двома вантажівками: на автодорозі «Київ-Чоп» неподалік села Бродки зіткнулися 2 автівки ДТП з двома вантажівками: на автодорозі «Київ-Чоп» неподалік села Бродки зіткнулися 2 автівки
Унаслідок зіткнення на автодорозі «Київ-Чоп» неподалік села Бродки травмовано водія – 52-річного мешканця Закарпаття та його 56-річну пасажирку
Loading...
Load next