Частина історії Львова: в останню путь провели знаного історика (відео)

Частина історії Львова: в останню путь провели знаного історика (відео)
На Личаківському кладовищі поховали екскурсовода та видатну персону міста Петра Радковця.

У Львові в останню путь провели знаного історика, екскурсовода та видатну персону міста Петра Радковця. Чоловіка не стало у суботу. Родичі розповіли, що всьому причиною гостра коронарна недостатність.

Це сталося раптово, реанімація відбувалася, швидка приїхала теж через 10 хвилин, десь близько 40 хвилин пробували реанімувати, але лікарі на жаль вже нічого не могли зробити. Як сказала Катерина в Петра 2 роки тому були деякі проблеми з серцем, він лікувався в обласному клінічному кардіологічному центрі, але теж не було якихось передумов для такої трагедії, - каже Омелян Ощудляк, зять Петра Радковця.

Краєзнавець завжди вирізнявся своїм особливим, витонченим образом. На вулицях Львова багато хто бачив чоловіка у котелку, з тростиною та підкрученими вусами, що водив за собою групи людей та розповідав історію цього величного міста. Донька Петра розповідає, що завжди любила ці екскурсії.

Він завжди любив казку, він завжди любив легенду й ми з братом були в цих легендах. Де би ми не пішли, то ми завжди чули тільки цікаві історії. Тато не любив дуже вигадувати, він просто на основі реальних фактів завжди розказував нам про Львів, - розповіла Катерина Радковець, донька Петра Радковця.

Його колеги з Товариства Лева пригадують, що як він тільки він повернувся до Львова він забажав знати більше.

Це його стало спочатку захопленням, а потім вже стало фактично покликанням. Розумієте людина на певному етапі життя перестає вчитися, пізнавати щось нове, бо людина вже має певний фундамент й ти його вже використовуєш, а Петро вчився далі. Він досліджував, ходив по бібліотеках по сховищах. Коли його не зустрінеш він казав, що те дізнався, інше дізнався, - сказав Ярослав Рибак, голова Товариства Лева.

Й попри те, що усі його знають як непереношуваного гіда та історика, але він також відстоював й інтереси львів’ян. Хотів, щоб місто стало ще кращим.

Відзначити його як бірця за інтереси цілої нашої громади, бо це стосується всіх. Він відстоював справедливій збір комунальних тарифів у Львові. Й на протязі років захищав інтереси нашої громади в тому числі й у судових інстанціях, - зазначив Юрій Колотій, адвокат.

Поховали Петра Радковця на Личаківському кладовищі про яке він завжди любив розповідати своїм слухачам.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Як львівські школи борються з КОРУПЦІЄЮ ? Як львівські школи борються з КОРУПЦІЄЮ ?
Львівських шкіл візьмуть участь у проєкті Офісу доброчесності НАЗК, що спрямований на боротьбу з корупцією у навчальних закладах
Нове СІЗО у Львові: оновлений слідчий ізолятор планують звести на вулиці Збиральній (відео) Нове СІЗО у Львові: оновлений слідчий ізолятор планують звести на вулиці Збиральній (відео)
Проектом передбачені основний корпус, два адміністративних, ще один для утримання службових собак, а також лікарня та технічна зона.
Loading...
Load next