У Центрі соцпідтримки у Львові облаштували свічкарню, де виготовляють окопні свічки для ЗСУ (відео)

У Центрі соцпідтримки у Львові облаштували свічкарню, де виготовляють окопні свічки для ЗСУ (відео)
Соціальні працівники виготовляють окопні свічки для наших захисників і захисниць.

Невеличку свічкарню облаштували у Центрі соцпідтримки дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та ВПО. Маючи вільну хвилинку працівники установи, перетворюють звичайні бляшанки на джерело тепла для наших захисників. Обрізають баночки для того, аби воїнам було зручно їх переносити з собою. В кишеню поміститься декілька штук. Далі в «бій» іде картон.

Основне, щоб соти в картоні йшли в нас вертикально, а не горизонтально. Тому, що віск не буде проникати в середину баночки.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Окрім користі на фронті, цей процес також і відволікає від різних і не завжди приємних думок, – каже Олег. Власне чоловік і займається першим етапом створення «окопної свічки».

Нелегка робота, скажімо так, скручувати картон. Вроді би 1-2 рази скрутиш і нормально, а вже коли свічок 50 – це вже відчувається. Але нічого, бажання є і все получається, - розповідає Олег, черговий з режиму.

Зауважимо, ширина смужки повинна бути трохи меншою, ніж висота бляшанки. Наступний крок – крутимо їх равликом.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Починаючи із середини рулончика щільність в нас буде менша.

Справжні майстри на перший погляд, хоч насправді – новачки у цій сфері. За словами завідувачки тренінгового відділу Центру Олени Сметаніної, нещодавно усім колективом вивчали технологію виготовлення таких свічок.

Це ресурси в інтернеті, є в фб спеціалізовані групи. Ми підбирали різні варіанти тому, що потрібні матеріали, баночки, парафін, віск, картон. І ми знайшли свою таку оптимальну технологію, - каже Олена Сметаніна, завідувачка тренінгового відділу Центру соціальної підтримки.

Віск чи парафін зносять здебільшого самі ж соцпрацівники. Кажуть, збирають справжній скарб.

Оце дуже гарна свічка сувенірна. Наш працівник мисливець її подарував… церковні свічки.

Фото: ПравдаТУТ Львів

А на плиті тим часом розтоплюється віск. Важливо, щоб він був дуже рідким, тому слід регулярно розмішувати.

Заливаємо спочатку, щоб усе тут залити воно ніби впитується, і пізніше ще раз, щоб покрити вже до кінця всю баночку.

Водночас закликають львів’ян не викидати ані бляшанок, ані залишків свічок. Натомість просять приносити їх у локації модульних містечок для внутрішньо-переміщених осіб.

Це Стрийський парк, це Пулюя, це Сихів.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Зародилася ідея у цьому центрі давно, проте остаточним поштовхом стали наслідки ракетних ударів ворога по нашій критичній інфраструктурі. Тоді ж і відчули цінність світла і тепла в оселях.

І ти це зрозумів на власному прикладі, яким чином люди, які воюють живуть в надекстремальних умовах. І тому ми пришвидшилися і саме після того ми почали виробляти вже окопні свічки для того, щоб передати військовим. Адресат вже є. це реальні люди, які на передку, на 0 воюють, - пояснює Неля Бєляєва, заступниця директора Центру соціальної підтримки.

А ось так власне й виглядає готова «Окопна свічка», що не боїться ані вітру, ані дощу і горить до 6 годин. Наразі соцпрацівники самотужки виготовили близько 100 таких джерел тепла і переконують: це – лише початок. Свічкарня працюватиме на постійній основі – аж до перемоги.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
За 20 місяців фонд ПРИТУЛИ зібрав ПОНАД 6 МЛРД гривень! За 20 місяців фонд ПРИТУЛИ зібрав ПОНАД 6 МЛРД гривень!
Сергій Притула прозвітував про роботу свого фонду за 20 місяців з початку повномасштабного вторгнення
Львіський пластун щодня пробігає півмарафон, щоб зібрати кошти на дрон для ЗСУ (відео) Львіський пластун щодня пробігає півмарафон, щоб зібрати кошти на дрон для ЗСУ (відео)
Загалом до кінця місяця Назар має пробігти понад 650 км.
Loading...
Load next