Представники ГО Львівщини написали листа до президента щодо корупційних зловживань у нашій області (відео)

Представники ГО Львівщини написали листа до президента щодо корупційних зловживань у нашій області (відео)

Представники громадських організацій Львівщини написали листа до президента щодо масштабних корупційних зловживань у сферах виробництва та державних закупівель у нашій області. Вони розповідають, що деякі справи свіжі, а деякі вже тягнуться роками. 

Ми це постійно тримаємо на контролі, тобто, ми цим займаємося як громадські організації в межах наших статутних завдань, в межах громадської діяльності. Було скеровано в усі правоохоронні інституції України десятки листів, є відповіді. Ці всі документи зібрані докупи, але на жаль розслідування цих справ, з нашої точки зору, не ведеться належним чином, - каже Юрій Антоняк, заступник голови ГО "Громадська варта".

Зокрема, це стосується й арештованого у минулому році майна та активів пов’язаних з братами Козаками та Медведчуком, розповідають активісти.
 

Спільно з ДБР, з порядним офіцером, ми арештували за один день майна на 500 мільйонів гривень. Була надія, що воно передано в АРМУ й воно працює, а зараз як виявилося воно й далі числиться за ними, вони на ньому працюють на цьому майні, а по показах ДБР вони могли в день давати по 4 мільйони гривень державі.  Й тут на проспекті Шевченка, де німецьке консульство, то це було арештоване майно, як воно вийшло в консульство ми ніяк не можемо зрозуміти, - розповідає Дмитро Ферцович, голова Всеукраїнської ГО «Українська народна самооборона».

Махінації виявили й у діяльності шахти «Надія».

Одна порядна людина повністю зробила, запустила шахту, а після цього рейдери по підробленим документам зайшли туди й донищують шахту. Люди тікають, звертаються до попереднього керівництва, а куди ми не тільки не писали, я можу вам дати лист, де купа справ порушена й не доведена до кінця. Справи йдуть, вони розслідують, а кінця цього ми не бачимо, - каже голова Всеукраїнської ГО «Українська народна самооборона».

Додають, що чимало порушень виявили й закупівлями обладнання для лікарень. Порушення виявлено у численній кількості медзакладів по усій області.

Нашими аналітиками підібрано цілий ряд матеріалів з відкритих джерел, які чітко показують, що на кожній закупівлі великого медичного обладнання суми зловживань перевищують в рази власне вартість цього медичного обладання, які легко знайти на відкритому ринку в прямих виробників. Й нажаль це не поодинокі випадки, щоб можна було сказати, мовляв, так сталося. Це система, - пояснив Юрій Антоняк, заступник голови ГО "Громадська варта".

Представники громадських організацій зазначили, що до них звертаються постійно з подібними проблемами, тому вони й надалі повідомлятимуть суспільство про виявленні порушення та працюватимуть з правоохоронцями задля належного розслідування цих справ.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
24 автомобілі для військових: волонтери передали евакуаційні машини 24 автомобілі для військових: волонтери передали евакуаційні машини
Волонтери переобладнали позашляховики під швидкі допомоги та передали їх на фронт
До лікарні Львова доставили 14-річного хлопчика з Донеччини, в будинок якого влучила ворожа ракета (відео) До лікарні Львова доставили 14-річного хлопчика з Донеччини, в будинок якого влучила ворожа ракета (відео)
До Львова доставили 14-річного хлопчика з села Зарічне Донецької області в будинок якого влучила ворожа ракета. У цей час мати постраждалого працювала на городі, а він малював у своїй кімнаті.
Loading...
Load next