У Львові влаштували благодійний вечір, де гості мали нагоду скуштувати крафтові вина (відео)

У Львові влаштували благодійний вечір, де гості мали нагоду скуштувати крафтові вина (відео)

Приємний вечір, смачне вино та знайомство з нашим місцевим виробником. У Львові влаштували благодійний вечір, де гості мали нагоду скуштувати вишуканого напою, який виготовляють неподалік міста Лева у сімейній виноробні «Янчинські Пагорби».  

Насправді я вже була знайома з цією винарнею, дуже з великим задоволенням прийшла сюди, враховуючи, що минулого разу мені дуже сподобалось. Етикетки в них просто неймовірні й на смак вони приємні. І найкраще напевно знати, що ця винарня зовсім поряд, хоча насправді я раніше не знала, що у Львівській області вирощують виноград, - розповіла Ганна, відвідувачка заходу.

Не чула про виноробню у Львові, що такі є неподалік й така гарна, насичена історія про любов, а коли є любов, то завжди цікаво. Й смачно, й тепла атмосфера, дуже приємно, - каже Іванна, відвідувачка заходу.

На виноробні працює всього лише двоє людей, вони ж і є її власниками. Розповідають, що їхню діяльність не можна назвати бізнесом, це скоріше стиль життя, а виставляють продукцію на продаж, щоб поділитися й з іншими своєю любов’ю до виноградної лози.

Ми працюємо вдвох, в нас такий розділ праці, більше мені до душі виноградарство, я для чоловіка вирощую виноград й допомагаю у виготовленні вина, але в душі я садівник мій прадід був садівником. Я більше виноградар, ніж винороб, - розповідає Наталія Кичма, співвласниця виноробні.

У 2019 році вони посадили власний виноградник, але все ж більша кількість товару виготовляють з закупленої сировини, як беруть на Херсонщині. Наголошують на тому, що їх вино це українська селекція, але грузинська технологія виготовлення.

Нашою особливістю є те, що ми виготовляємо вино з винограду української селекції. В нас не можна зустріти каберне, мерло з тих європейських сортів, які у всіх на слуху, але ми підтримуємо власну українську селекцію. В нас є дуже класні свої сорти, які нічим не гірші й нічим не кращі ніж інші, вони просто інакші, - пояснює Максим Кичма, співвласник виноробні.

Організатори зазначають, що хотіли таким заходом не тільки привернути увагу до місцевих виробників, але й зібрати кошти на благодійність.

Ще благодійна участь кожного на підтримку діток ВПО це теж дуже нас надихало щоби ми так змогли долучитися до такої справи. Це перший вечір й ми сподіваємося, що він буде чудовим й на наступний вечір також прийдуть наші гості й інші охочі, - додала Інесса Гетманська, організаторка заходу.

Наступний подібний вечір, де людей знайомитимуть з виноробами Львівщини планують провести орієнтовно у березні. Частину коштів традиційно скерують на допомогу іншим.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Смак української землі: у Львові дегустували вина групи Vinos De La Luz Смак української землі: у Львові дегустували вина групи Vinos De La Luz
У Львові дегустували вина групи Vinos De La Luz, серед яких унікальне українське «Одеське чорне»
Львівська письменниця Леся Кічура презентувала книжку «Час різдвяного дива» Львівська письменниця Леся Кічура презентувала книжку «Час різдвяного дива»
Львівська письменниця Леся Кічура презентувала свою нову збірку казок. Вона розповідає, що книжку представили раніше, щоб її встигли отримати читачі, які зараз проживають закордоном
Підприємництво для людей з інвалідністю: нові можливості українців у селах (відео) Підприємництво для людей з інвалідністю: нові можливості українців у селах (відео)
Людей з інвалідністю через тренінги мотивують організувати зручний простір там, де вони проживають, а згодом і розпочинати власну справу – сільський туризм
Loading...
Load next