Львівський обласний центр екстреної допомоги отримав у Польщі «Золоту відзнаку» (відео)

Львівський обласний центр екстреної допомоги отримав у Польщі «Золоту відзнаку» (відео)

Одні з перших, хто відгукнувся на допомогу та продовжують це робити впродовж усієї війни. У Польщі відзначили державними нагородами рятівників системи екстреної медичної допомоги Польщі, які допомагали Україні. На цьому заході «золоту відзнаку» отримав і наш Львівський центр екстреної медичної допомоги, який своєю чергою теж подякував за підтримку.

Польські бригади допомагали нам в той момент на кордоні, польські бригади допомагали нам в чергуванні на вокзалі як у Львові так і в Перемишлі. Допомагали здійснювати медичні евакуації громадян, які не могли пересуватися самостійно. Була надзвичайно тісна співпраця як і з цивільними, так і з системою екстреної медичної допомоги Польщі, - каже Андрій Васько, директор Львівського обласного центру Екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Коли розпочалась війна для нас це був дуже великий виклик, дуже складний час, тому що ми зіткнулися з дуже великою кількістю біженців з України . В Перемишлі ми мали декілька медичних пунктів, які ми забезпечували на державних кордонах, де у нас є залізничний пункт пропуску. Нам потрібно було організувати допомогу великій кількості людей. Ми також евакуювали багато людей і ми робили це разом з рятувальниками зі Львова. І ця співпраця є дуже хорошою, - каже Рафал Кіянка,  директоа Центру ЕМД Перемишля.

Зазначимо, що урочистості не закінчились лише відзнаками. Також було підписано договір про співпрацю між Львівським центром ектренки та семи центрами Польщі.

Такий договір про співпрацю – це є декларація про наміри адаптувати дві системи екстреної медичної допомоги польської, яка є насправді Європейського стандарту і української, якою на сьогоднішній день є в перехідному моменті до європейських стандартів.  Чим ближче ми будемо до європейського стандарту тим дальше ми будемо від Росії як фізично так і ментально, - розповів Андрій Васько, директор Львівського обласного центру Екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

На заході було  презентовано і спільний календар польських та українських медиків екстренки. Це своєю чергою ще одна допомога для України.

Календар вже на даний момент є запроектований. Вже є макет календаря. Він буде розповсюджуватись і календар містить реквізити як української сторони і він має як україномовну частину так і мовою польською і також там є благочинна фундація, яка буде збирати кошти для гуманітарних проектів, таких як закупівля швидких, тактичної медицини для прифронтових областей в Україні, - сказав директор Львівського обласного центру Екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Самі ж польські друзі зазначають, що готові і надалі допомагати Україні та співпрацювати з нашими медиками, не зважаючи на те, скільки часу триватиме війна.

Ми також маємо плани на майбутнє. Це не означає, що ми співпрацюємо тільки тому, що почалася війна. Ми хочемо обмінюватися досвідом, ми хочемо організовувати тренінги  для українських рятувальників. Ми хочемо реалізовувати різні європейські проекти, отримувати кошти і створювати бази для навчання, щоб наша співпраця в майбутньому також була успішною, - розповів Рафал Кіянка,  директоа Центру ЕМД Перемишля.

Відтак, співпраця і далі буде спрямована на транскордоннну безпеку, спільні проекти, матеріально технічну допомогу тощо. А наша Українська система екстреної медичної допомоги впевнено адаптовується до європейських стандартів.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини
18 львівських компаній, а також юридичні особи які мають відношення до них потрапили під дію санкцій Ради національної безпеки та оборони. Зокрема їхні активи будуть заблоковані і компанії обмежать у торговельних операціях.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next