Сортування сміття: у Львові активно встановлюються спеціальні контейнери для різних типів відходів (відео)

Сортування сміття: у Львові активно встановлюються спеціальні контейнери для різних типів відходів (відео)

У Львові закликають сортувати сміття. Для цього зараз у місті активно встановлюються спеціальні контейнери для різних типів відходів, розповідають посадовці. Впроваджують й нові, як от для прийому скла.

На 98% контейнерних майданчиків в нас встановлені контейнери для пластику, 88% покрито для органічних відходів, бо є маленькі майданчики, які не хочуть 2 контейнери й скло на сьогоднішній день покрито 40-45%, - каже Роман Яцикович, начальник відділу комунікації та просвітництва управління з питань поводження з відходами Львівської міськради.

Однак не можна викидати промислове, гартоване та вогнетривке скло. Лише за січень завдяки такому сортуванню переробили понад 70 тон цього типу відходів. Й показники ростуть, кажуть посадовці. Те саме й з органікою та пластиком.

Пластик їде в нас на переробні підприємства нашого регіону, перевізники його накопичують, пресують і його перевозять. Скло теж їде на переробні підприємства нашого регіону на склобій. Тобто усі три найбільші фракції відходів, об’ємні й важкі ми стараємося їх переробити тут на місці. Це якраз і є правилом ієрархії поводження з відходами, - пояснив Роман Яцикович, начальник відділу комунікації та просвітництва управління з питань поводження з відходами Львівської міськради.

У місті зараз облаштовані понад 240 контейнерних майданчиків для відходів. Варто зазначити, що для кожного типу сміття передбачена своя машина, яка його забирає та відвозить на переробку.

Ми маємо угоди з підприємством, які це скло приймають, зараз це приїжджає звичайний сміттєвоз пустий, який окремо збирає тільки скло й везе на склобій. Та сама історія з пластиком. Є окрема машина зі спеціальним гаком, яка забирає контейнер й так само на підприємство, яке займається збором та сортуванням пластику, - додав Микола Стебельський, головний інженер ЛКП «Львівспецкомунтранс».

До літа планують забезпечити усі майданчики контейнерами для скла, а з наступного року таким же способом планують збирати й переробляти паперові відходи.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини
18 львівських компаній, а також юридичні особи які мають відношення до них потрапили під дію санкцій Ради національної безпеки та оборони. Зокрема їхні активи будуть заблоковані і компанії обмежать у торговельних операціях.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next