Команда волонтерів зі Львова збирає кошти на прилади нічного бачення для наших розвідників (відео)

Команда волонтерів зі Львова збирає кошти на прилади нічного бачення для наших розвідників (відео)

Команда волонтерів зі Львова підтримує наших бійців ще з початку війни на Сході України у 2014 році. За цей час вони налагодили систему доставки необхідного спорядження, як з-за кордону так і з місцевими виробниками. Кожен з волонтерів відповідає за свій напрямок роботи. Хтось займається захисним спорядження, хтось електронікою і звичайно ж у команді є й медики. Юрій відповідає за пакування тактичних аптечок.
 

2 оклюзійні наліпки, гемостатичний бинт, турнікет, ізраїльський бандаж, рукавички, ножиці. Це самий базовий набір, можливо, багато пунктів, але це самий базовий набір, який мінімум має мати кожен боєць. Хоча би один турнікет, хоча бажано мати 4, а то й 5. Бо один ще для побратима, — зазначає волонтер Юрій Нестер.
 

Додатково у набір може входити декомпресійна голка, назофаренгальна трубка, щиток для ока, термоковдра тощо. Від початку повномасштабного вторгнення вони спакували і відправили вже близько 4 тисяч аптечок. Зараз попит на них дещо зменшився, але все одно у зону бойових дій відправляють по 50-60 таких індивідуальних наборів щотижня, додає Юрій. Серед розхідників й бронежилети та плитоноски. Під кожну ситуацію, свій вид тактичного спорядження, розповідає Євгенія.
 

Ви обов’язково мусите знати в якому контексті буде людина нею користуватися для того щоб підібрати найкращі параметри. Тут Юра приніс свою плитоноску, я досі не вірю, що там кераміка стоїть воно все таке досить тяжке. То є «Навігара», львівський виробник спорядження, вони шиють просто ідеально. Ми бачимо тут евакуаційну петлю, тут класно стоять плити і вони не впадуть людині на коліна, не відкриється й не полетить вниз. Яке ж воно важке з усім цим, уявляєте й це людині треба носити, тому розподілення ваги і оці лямки це одна з основних штук, — зауважує волонтерка Євгенія Мінаєва.
 

Важливо це все враховувати при виборі амуніції, бо нехтування цими параметрами може призвести до травми.
 

В мене був боєць, який носив плити залізні у звичайній плитоносці і оскільки поруч працювала арта, то тобі здається, що вона працює по тобі. І коли тобі треба копати окоп ти не знімаєш цю штуку, хоч тобі кажуть її зняти і копати без неї.  Людина отримала грижу, він має операцію, він 300-й і зараз деякий час непридатний до служби, — пояснює волонтерка Євгенія Мінаєва.
 

Про забезпечення електронікою відповідає Роман. Наразі наші захисники дуже потребують якісних приладів нічного бачення. Існує кілька поколінь так званих «нічників».   
 

Часто люди помилково купляють перше, я б дуже цього не радив робити, бо 1-2 покоління в них інфрачервона підсвітка і ця підсвітка дуже демаскує хлопців, якщо з одного нічника подивитися в інший ми побачимо, що нічник другого покоління це яскравий нічним, який видно доволі далеко. Це приклад того, що непотрібно брати. Це нічник 1 покоління з дальністю на 150 метрів, практично не потрібна штука. Коштує таке 100-200 доларів, — розповідає волонтер Роман Заболотний.
 

Зараз волонтери знову ініціювали збір коштів на спец прилади, які допоможуть ще краще вичищати ворога з території України.
 

Відкрита потреба в двох приладах нічного бачення. Це будуть дорожчі прилади, це будуть IGM покоління 2+. Якщо вийде то 3 покоління, вони доволі дорогі, ціна одного приладу йде від 3-х тисяч доларів. Ці нічники підуть не для піхоти, це більше для розвідгруп, які дуже активно працюють і скажімо так дуже багато переміщаються, це для них річ першої необхідності, — каже Роман.


Якщо маєте можливість долучитися до збору коштів на прилади нічного бачення, то номер картки ми закріпимо тут. Також у планах волонтерів відправити нашим бійцям реанімаційний автомобіль.

Номер картки монобанку для збору коштів: 4441 1144 5680 7914  

Поповнення за реквізитами
Отримувач: Заболотний Роман Васильович
IBAN: UA673220010000026204326345637
ІПН/ЄДРПОУ: 3320502894

Призначення платежу: На ПНБ для ЗСУ

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next