Очі в небі: у академії «Dronarium» випустили свого 5000 пілота (відео)

Очі в небі: у академії «Dronarium» випустили свого 5000 пілота (відео)

У академії «Dronarium» випустили свого 5000 пілота. Впродовж 5 днів цивільні та діючі військовослужбовці можуть тут навчитися як необхідно вести аеророзвідку та завдавати ворожим силам максимальної шкоди за допомогою дрона.  

З 11 березня ми почали готувати перші групи. Підготували пул інструкторів, підготували для різних відомств та служб тих людей, які імплементували ці навички в роботу своїх служб. Й так з тижня в тиждень ми готуємо групи, було спочатку 20 людей на тиждень, а на сьогоднішній час на Львівщині готується понад 100 людей. З 1400, які готується в Україні, 600 готуються нашими центрами підготовки, - каже «Академік», співзасновник академії «Dronarium».

За ці 5 днів у академії вони вчать багато теорії й паралельно із цим проводяться й практичні заняття, що дозволяє людині, яка раніше взагалі не тримала в руках квадрокоптер, досить впевнено відчувати себе у повітрі. В останній день випусники мають пройти екзамен, де необхідно не видаючи своїх позицій якнайшвидше провести аеророзвідку та відмітити кілька об’єктів. Було не просто,розповідають пілоти, але чим важче у навчанні, тим легше у бою.

Все важко, що дається в перший раз, але далі вже легше й все буде добре. Є дрібні помилки, знаємо над чим краще працювати, тож їх виправимо й переможемо, - каже "ДаВінчі", випускник академії "Dronarium".

Мені дуже сподобалося, як пройшло злагодження в нашій групі. Дуже багато додаткового досвіду, бо коли ти це пропрацьовуєш у стані такого адреналіну й стресу, то мені здається, що воно набагато краще в голові відкладається. Й ти весь це алгоритм дій запам’ятовуєш дуже добре. Наша група справилася чудово ми виконали усі завдання, можливо не самим найкращим способом, але з таким рівнем, який в нас є мені дуже сильно сподобалося, - розповідає Ольга, також випускниця академії.


Інструктори у цій академії усі неодноразово виконували бойові завдання. Кажуть, що зараз пілоти дронів для ворога ціль номер один. 


З самого початку війни до квадрокоптерів відносилися як до іграшки, але дуже швидко стало зрозуміло, що це дуже серйозна річ, як розвідка, так і ті ж самі скиди. Ворог дуже швидко збагнув, що це серйозно й треба з цим боротися. Тому зараз на пілотів екіпажів не шкодують нічого, якщо тебе виявили, то тебе накриють всім чим є, не пошкодують жодного снаряда, - каже Дмитро, інструктор академії «Dronarium».

Також інструктори додають, що ворог бере кількістю, тому наша головна зброя це інтелект та досвід. 

Тут сидять представники різних напрямків, різних підрозділів, які обмінюються в першу чергу між собою досвідом, що дозволяє їм якісніше виконувати поставлені перед ними задачі, комунікувати між собою й самим додумуватися до вирішення своїх проблем. Це надзвичайно велика перевага, коли за сусідніми стільцями з тобою сидить представник сил спецоперацій, ДСНС, представник наприклад СБУ й простий ДФТГшник. Вони п’ють каву, вони спілкуються., - розповів «Академік», співзасновник академії «Dronarium»

Оволодіти цими знаннями може кожен охочий, для цього необхідно зв’язатися з представниками цієї академії через соцмережі.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині розпочався осінній призов
Цього разу зі Львівщини до служби в Збройних силах України мають долучити 632 молодиків віком від 18 до 27 років.
Водій із наркотиками: у Львові зупинили іномарку за порушення ПДР Водій із наркотиками: у Львові зупинили іномарку за порушення ПДР
22-річний кермувальник відкрив багажник та показав відділення для запасного колеса, де патрульні виявили речовини імовірно наркотичної дії
Ремонт вулиці Хмельницького у Львові: наразі ремонтні роботи тривають на кільці з вулицею Липинського (відео) Ремонт вулиці Хмельницького у Львові: наразі ремонтні роботи тривають на кільці з вулицею Липинського (відео)
Кільце на вулицях Липинського – Б. Хмельницького перекриють для руху транспорту цими вихідними. Завершити ремонтні роботи обіцяють наступного тижня.
Loading...
Load next