"Ми вже у неї входимо": у Львові прогнозують введення "червоної" зони карантину

"Ми вже у неї входимо": у Львові прогнозують введення "червоної" зони карантину
За статистикою у Львові, як правило, у важкому стані з COVID-19 госпіталізовують людей, які не вакцинувались. Внаслідок швидкого поширення коронавірусної інфекції місто зовсім скоро може потрапити до "червоної" зони адаптивного карантину.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що Львів перебуває за пів кроку до "червоної" зони карантину, а це передбачає введення найсуворіших обмежень і ймовірно місто не зможе їх уникнути. За його словами, за останню добу до міських лікарень було госпіталізовано 35 людей з COVID-19, а не виписано нікого. Про це повідомляється на сайті міської ради Львова.

Ми червоної зони не уникнемо, ми вже у неї входимо. Думаю, за декілька днів питання буде стояти жорсткіше, бо є ріст захворюваності. По кількості людей, які мають позитивний ПЛР-результат, динаміка негативна, також є велике завантаження по лікарнях. Станом на ранок в лікарні швидкої допомоги було 372 людей госпіталізовано. Така динаміка зберігається останні 2 дні, - наголосив міський голова Андрій Садовий.

Внаслідок цього з такою динамікою стрімкого приросту хворих на коронавірус місто змушене відкривати для прийому інфікованих нову лікарню - восьму. Зумовлено це тим, що важкі стани спостерігаються у людей, які раніше не хворіли і не були вакциновані.

Як правило, у важкі стани потрапляють люди, які не хворіли і не вакциновані. Тому вакцинація важлива. По вакцинації також маємо позитивну динаміку. Фактично, вже всі школи міста вийшли на вакцинацію 80% плюс, - додав мер.

Зокрема, якщо ж у Львові введуть найжорсткішу "червону" зону карантину, то за новими правилами буде заборонено:

  • робота закладів громадського харчування, крім адресної доставки і замовлень на винос;
  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів;
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
  • робота навчальних закладів, крім закладів, де 100% працівників мають зелений COVID-сертифікат;
  • проведення масових заходів, крім офіційних спортивних заходів та матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;
  • робота закладів культури;
  • робота установ, що надають послуги з розміщення (хостели, готелі).

Нагадаємо, що на Львівщині за останню добу було зафіксовано 1 102 нових випадків зараження на коронавірус, з них 525 випадків - у Львові. 

Читайте також
Львівщина у "помаранчевій" зоні: центр легеневого здоров’я заповнений COVID-хворими на 100% (відео) Львівщина у "помаранчевій" зоні: центр легеневого здоров’я заповнений COVID-хворими на 100% (відео)
І хоча це не передбачає нових додаткових правил чи обмежень, однак, як прогнозують влада та медики, це найімовірніше не надовго. Адже динаміка захворювання прогнозує дуже швидке повернення жорсткого карантину, тобто впровадження "червоної" зони.
Повернення до "червоної" зони карантину: з 18 жовтня у Львові почнуть діяти нові обмеження (відео) Повернення до "червоної" зони карантину: з 18 жовтня у Львові почнуть діяти нові обмеження (відео)
З 18-го жовтня у Львові діятимуть нові обмеження. Чи впровадять у місті "червону" зону вирішуватиме державна комісія з питань ТЕБ і НС.
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
Loading...
Load next