У Львові лікують 16-річного хлопця з Бахмута, на якого обвалився будинок після обстрілу

У Львові лікують 16-річного хлопця з Бахмута, на якого обвалився будинок після обстрілу

Що таке жити під постійними обстрілами ще юний Роман вже знає добре. Він з Бахмута. Наслідки війни хлопець відчув на собі. Коли  одна з ракет розірвалась біля його дому.

Повністю на мене потолок посипався. Це доски, штукатурка, шифер може там. Все на мене посипалось, шо було на криші, - пояснює Роман Кендзюра, постраждалий.

Потужний вибух завалив будинок, де перебувала вся сімя. Трапилось це ще взимку, вночі, коли всі спали. 

Після того як був приліт там був небольший осколок, який нагрівся. А у нас криша була з дерева, що дерево загорілось. Ті хто там з родичів були вони не побачили цього і потім днем вони побачили шо криша горить, - каже постраждалий.

На щастя, всім вдалось вибратись з-під завалів. Та не обійшлось без поранень. Чи ненайгірше дісталось саме Роману, який отримав складну травму голови та правої руки.

Рядом з нами були військові шо вони зразу прийшли мене забрали до себе, подзвонили по рації зв’язалися, щоб приїхали забрали тому що ранений, - розповідає Роман Кендзюра,  постраждалий.

Спочатку підлітка  госпіталізували до лікарні в Краматорськ, а згодом до Львова – у реабілітаційний центр Незламні.

На рані видно що є дефект м’яких тканин, немає частини шкіри по тильній поверхні кисті. Проте, воно вже починає загоюватися. Добре, що немає запалення. У нас є спеціальна штучна шкіра, якою ми досить скоро загоїмо цей дефект. Ну і на рентгені є перелом кісток кисті, так само в задовільному стані єдине будемо думати як буде комфортніше замінити цю гіпсову пов’язку на якусь більш меншу щоб було краще рухати пальцями, - каже Мар’ян Орач.

Сучасні методи дозволяють полегшити лікування для Романа. Його стан суттєво покаршується та його вже готуються відпускати на амбулаторне лікування.

Це будуть такі по типу перев’язок, але спеціальними пов’язками по типу шкіри без необхідності якогось знечулення, я думаю що з завтрашнього дня вже почнемо закривати цей дефект. І завтра так само поміняємо пов’язку. Орієнтовно до 10 днів роман вже буде практично здоровий і можна буде його класти на подальше амбулаторне лікування, - розповів Мар’ян Орач, дитячий ортопед-травматолог Лікарні Святого Миколая.

Хлопець вірить, що зможе повернутися у своє рідне місто. І попри те, що його будинок зруйнували, він все одно мріє жити в Бахмуті.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Внаслідок ДТП на Львівщині 6-ро осіб потрапили до лікарні Внаслідок ДТП на Львівщині 6-ро осіб потрапили до лікарні
Внаслідок ДТП на Львівщині 6-ро осіб потрапили до лікарні. Удар був такої сили, що одного з водіїв затиснуло в автівці. Рятувальникам довелося гідравлічними ножицями вирізати його з машини.
Львівські училища безкоштовно ремонтують автомобілі для військових (відео) Львівські училища безкоштовно ремонтують автомобілі для військових (відео)
За три місяці працівники та учні навчальних закладів відновили 35 автівок 
Loading...
Load next