Правоохоронці викрили мережу шахрайських «сall-центрів», які видурювали кошти у громадян

Правоохоронці викрили мережу шахрайських «сall-центрів», які видурювали кошти у громадян
Одним із організаторів схеми виступала довірена особа знаного «вора в законі» на прізвисько «Лаша Сван».

Розгалужена мережа шахрайських «сall-центрів» для видурювання коштів у громадян, у тому числі - іноземців: правоохоронці викрили ділків, які за “схемою” отримували 5 млн грн щомісяця.

Одним із організаторів схеми, як інформує поліція, виступала довірена особа знаного «вора в законі» на прізвисько «Лаша Сван». Нагадаю, свого часу він контролював криміналітет у Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій областях та частині Західної України. А свій статус він здобув від топ-представників російського кримінального світу.

Правоохоронці затримують його не вперше. 2 роки тому поліцейські в одному з готелів Дніпра “поклали обличчям в підлогу” одного з найавторитетніших “ворів в законі” за підозрою у встановленні та поширенні злочинного впливу.

Втім згодом суд звільнив Джачвліані з-під варти та відправив під нічний домашній арешт з відбуттям в орендованій квартирі у Львові та носінням електронного браслета.  А от у грудні 2022-го Лашу Свана та його незмінного “товариша” - ще одного “вора в законі” Умку поліція затримала за так звані “сходки” та збір коштів, отриманих злочинним шляхом в Одесі.

І саме довірена особа “Лаші Свана” є причетною до організації міжнародної шахрайської схеми. Допомагали йому в цьому двоє жителів Дніпра. Вони та ще сім учасників злочинної групи налагодили роботу розгалуженої мережі шахрайських «сall-центрів» на території м. Кам’янське, штат яких налічував понад 60 осіб. Усі вони видурювали кошти у громадян, у тому числі іноземців. Зокрема у жителів Латвії, а також Чехії та Польщі.

Працівники «сall-центрів» дзвонили громадянам від імені співробітників служби безпеки іноземних банків чи поліції. Під приводом фіксування шахрайських дій, які нібито відбуваються з їхніми картковими рахунками, вони випитували конфіденційну інформацію громадян. Надалі переводили кошти через «дропів» на карткові рахунки афілійованим особам, - каже Альона Лютницька, співробітниця Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Ще один спосіб виведення коштів у готівку - ділки за кордоном купували різноманітну техніку, яку реалізовували через магазин електроніки в Україні. Правоохоронці напередодні затримали трьох організаторів та сімох активних учасників злочинної групи. Крім того, провели низку обшуків за місцями проживання фігурантів та в офісних приміщеннях «сall-центрів».

Вилучено готівку, «чорнові» записи, комп’ютерну техніку, зброю, авто та інші речі, що підтверджують злочинну діяльність фігурантів справи. Загальна сума вилученого сягає 12 млн грн, - розповіла Альона Лютницька.

Наразі затриманим повідомили про підозру у створенні та участі у злочинній організації, а також шахрайстві. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Приховані на кордоні кошти: 43-річна жінка хотіла провести до України 800 тис. гривень Приховані на кордоні кошти: 43-річна жінка хотіла провести до України 800 тис. гривень
800 тис грн 43-річна уродженка Донецької області сховала серед особистих речей
У Львові відбулася зустріч міністрів культури 9 європейських країн (відео) У Львові відбулася зустріч міністрів культури 9 європейських країн (відео)
Польща, Словаччина, Естонія, Литва, Молдова, Румунія, Угорщина та Латвія допомагатимуть відновлювати культуру України.
На Львівщині діти знайшли рештки 33-річної жінки
У полі поблизу села Тужанівці, що у Стрийському районі діти виявили людські останки. Можливо вони належать зниклій безвісти восени минулого року 33-річній мешканці Нового Роздолу.
Loading...
Load next