У Львові американські лікарі готують наших фахівців використовувати ультразвукову діагностику

У Львові американські лікарі готують наших фахівців використовувати ультразвукову діагностику

Вперше в Україні американські медики готують наших фахівців використовувати ультразвукову діагностику, щоб надавати допомогу пацієнтам із критичними станами. Відбувається практивний курс у Львові.

Мало того, що вони дали нам інструкторів, так вони нам 80 апаратів ультразвукової діагностики досить високого експертного рівня для щоб усі клініки України отримали цю апаратуру й мали можливість якісніше надавати медичну допомогу нашим українським пацієнтам. Зараз позаду мене працює 6 станцій, де безпосередньо відбувається практичних навичок. Ми працюємо із моделями й ми маємо симулятор патологічних станів. Тобто безпосередньо інструктор показує як виглядає норма й як виглядає стан при патології, - каже Наталія Матолінець, заступниця медичного директора з анестезіологічної роботи 1-го ТМО Львова.

Подібні курси такого рівня проводили американські фахівці з Товариства лікарів критичних станів лише у США та кількох країнах у Європі. Вони наголошують, що навчання з ультразвуковими приладами допоможуть швидше та якісніше надавати медичну допомогу, особливо, нашим пораненим бійцям.

Якщо, наприклад це є військова якась травма або мінно-вибухова травма лікар-інтенсивіст чи парамедик, який володіє цією методикою приставивши датчик до грудної клітини може одразу визначити є чи немає патології, чи є пошкодження, крові, рани. Й відповідно вже відразу біля пацієнта може надавати йому допомогу. А раніше для цього необхідно було їхати в якийсь госпіталь, проводити рентген-обстеження, проводити на спеціальних апаратах дослідження, - каже Наталія Матолінець.

Для наших медиків ці курси проводять абсолютно безкоштовно, усю місію профінансувала громада США.

На сьогоднішній день уявити медицину без ультразвуку впринципі неможливо. Нажаль ми відстаємо якщо порівняти рівень підготовки фахівців хірургів, анестезіологів у ЄС та США стосовно ультразвукової діагностики і цю прогавину, я глибоко переконаний, що нам вдасться подолати за допомогою даного курсу, майже 200 лікарів з усіх куточків України й цивільних, й військових цей курс, - розповів Сергій Дубров , перший заступник міністра охорони здоров’я України.


Ми проводимо базовий, а також ще один поглиблений курс для 13-х лікарів, яких ми спеціально обрали, щоб вони могли у майбутньому передати свій досвід іншим фахівцям, - сказав Хосе Діаз-Гомез, керівник місії Товариства лікарів критичних станів (SCCM).

Триватимуть ці курси у Львові до 24 березня.
 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Ryanair запускає 14 нових рейсів зі Львова до Європи: перелік та ціни Ryanair запускає 14 нових рейсів зі Львова до Європи: перелік та ціни
Перші рейси здійснюватимуться на початку липня.
У Львові знову буде сніг? У Львові знову буде сніг?
Синоптики говорять про дощ та сніг. Тиждень очікується похмурим, холодним, місцями з посиленими поривами вітру.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next