Правоохоронці затримали шахраїв з дроном: фейковий "обмін валют" прикрито

Правоохоронці затримали шахраїв з дроном: фейковий "обмін валют" прикрито
Правоохоронці затримали групу шахраїв, які за допомогою дрона викрадали гроші під час «обміну валют»

Правоохоронці затримали групу шахраїв, які ошукували клієнтів на великі суми в іноземній валюті по різних регіонах України. Використовували при цьому квадрокоптер. Відомо, що зловмисники брали в оренду приміщення під нібито пункт обміну валют і відразу проводили «ремонт», а саме робили отвори у стелі для дрона та у стіні для втечі «касира». Групу вдалося затримати під час спроби ошукати чергового клієнта.

Знаючи, що в Києві завжди є вищий курс ніж у Львові я хотів також їх обміняти на гривню. Я знайшов на сайті Мінфіна об’яву, що є обмін, курс мені підійшов. Після телефонного дзвінка й з’ясування, де знаходиться обмінний пункт я поїхав по вказаній адресі, зайшов в обмінний пункт, віддав гроші, а працівник кантора пішов у нарадчу кімнату, щоб їх перевірити, - зазначив потерпілий.

Після цього, каже чоловік, почув, як неподалік злітає квадрокоптер.

Після чого туди вбігли працівники поліції, як надалі я вияснив це були працівники департаменту карного розшуку м. Києва. Мої гроші були врятовані, а працівницю пункту на гарячому з доказовими даними було затримано, - підсумовує потерпілий.

До складу групи входило п’ятеро осіб: троє чоловіків і двоє жінок, які чітко розподілили між собою «функції».

Заздалегіть домовлялися з оператором дрона про певні між собою знаки та подачу сигналів. Отримавши кошти касир телефонує оператору й каже йому кодову фразу, до прикладу, щоб відкрили сейф й це означало, що він вже має вмикати пультом дрон, - розповів оперативний співробітник нацполіції України.

А касир клав кошти в сітку, яка була причіплена до дрона. Потім відбувався другий етап схеми, коли касир казав другу кодову фразу, яка означала, що гроші можна забирати.

Касир в цей час тікає у отвір, який  врізаний в мафі й таким чином потерпілий залишається ошуканим, бо при проведені операції він бачить у касу лише касира й його подальші дії потерпілому невідомі, - додає оперативний співробітник нацполіції України.

Загалом таким чином зловмисники привласнили майже 50 тисяч євро та 25 тисяч доларів.

Наразі оголошено підозру 5 особам, яким за вчинення даних правопорушень загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Окрім того хочу зазначити, що 3-є з даних осіб неодноразово були судимі за вчинення особливо тяжких злочинів, а також на даному етапі ми встановлюємо й інші епізоди даної злочинної групи, - зазначає старша слідча в особливо важливих справах ГСУ Нацполіції Валентина Шабликіна.

Також зараз шукають й інших осіб причетних до цієї шахрайської схеми.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Замах на вбивство: у Львові спіймали злочинця, який напав на львів'янина
Зловмисник встиг нанести потерпілому декілька ударів ножем в живіт. За замах на вбивство нападнику загрожує до 15 років ув'язнення.
ШОК!: Пенсіонер з ножем напав на військового ШОК!: Пенсіонер з ножем напав на військового
Неадеквата затримали поліцейські, і тепер пенсіонер може сісти на 5 років
У Львові судитимуть злодія, який брав кредити на інших людей У Львові судитимуть злодія, який брав кредити на інших людей
Разом зі спільниками, 33-річний мешканець Львова підробляв документи аби незаконно оформляти кредити у десятьох банках. За свої дії він може сісти у в'язницю на 12 років.
Loading...
Load next