2 млн грн штрафів: за тиждень бюджет Львова поповнився за неналежне паркування

2 млн грн штрафів: за тиждень бюджет Львова поповнився за неналежне паркування

За минулий тиждень інспектори з паркування оштрафували 5 681 водія за порушення правил стоянки авто, на загальну суму 2 140 340 грн. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Мінімальний розмір штрафу – 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник сплачує впродовж 10 днів, то сума штрафу зменшується вдвічі.  Відомо, що кошти зі сплати штрафів за неналежне паркування надходять у місцевий бюджет і їх скеровують, зокрема, на потреби військових.

Водіїв штрафують і за несплату послуг платного паркування. В такому випадку накладається штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування, – додали в управлінні безпеки ЛМР.

Також,  через порушення правил стоянки, за минулий тиждень на арешт-майданчик евакуювали 192 автівки. Аби повернути своє авто, власник повинен сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора, ще 140 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику.

У мерії Львова наголошують, що робота інспекторів з паркування перш за все спрямована на унеможливлення стихійних паркувань, покращення дисципліни оплати послуг платного паркування, оперативне тимчасове затримання транспортних засобів, які створюють суттєву перешкоду для інших учасників дорожнього руху.

Нагадаємо, Нідерланди нададуть Україні €274 мільйони допомоги

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Інспектори з паркування провели рейд Сихівським районом Інспектори з паркування провели рейд Сихівським районом
Інспектори з паркування провели рейд на Сихові у відповідь на численні скарги мешканців з приводу недобросовісних водіїв
У Львові виписали понад 500 штрафів через паркування з порушенням ПДР (відео) У Львові виписали понад 500 штрафів через паркування з порушенням ПДР (відео)
Йдеться про штрафи загальною сумою в 256 тисяч гривень.
Loading...
Load next